Güncel Haberler

Furkan, Houston Karşısındaki Etkili Performansının Ardından Açıklamalarda Bulundu

Ülkemizi NBA‘de Philadelphia 76ers forması ile başarıyla temsil eden milli oyuncumuz Furkan Korkmaz, etkili bir performans sergilediği Rockets maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Maçın ikinci yarısında vekil koç Burke’ün kararıyla oyun kurucu oynayan ve bu bölümü 13 sayı, 3 asistle başarılı bir şekilde geçen Furkan, oyun kurucu oynamasıyla ilgili şu ifadleri kullandı:

Top elinizdeyken oyunu çok daha iyi hissediyorsunuz. Benim mantalitem bu. Tabii ki normalde böyle olmamalı, hep oyunu hissetmeliyiz fakat top elinizde olunca şut atmasanız bile 3-4 dakikada bir topa dokunduğunuz durumdan çok daha iyi oluyor. Bazen bir skorer olarak bu hissi yakalamak zor olabiliyor ancak oyun kurucu pozisyonunda oynadığınızda kontrol sizdeymiş gibi hissediyorsunuz, takım arkadaşlarınız sizin arkanızda olduklarını hissettiriyorlar.

Bu yüzden oyun kurucu olduğumda özgüvenim daha yerinde oluyor. Topu getirdiğimde üzerimde baskı hissetmiyorum. Topu Joel’e mi, Tobias’a mı, Seth’e mi vereceğimi, hangi seti oynayacağımızı biliyorum ve oyun kurucu oynarken kilit nokta da bu.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Boston, Miami’de Yine Kazandı

NBA Doğu Konferansı çeyrek final serisi 4. maçında Boston Celtics konuk olduğu Miami Heat‘i 88-102 …