Güncel Haberler

Eksik Miami, Golden State Deplasmanından Çıkamadı (Ömer Faruk’dan bir rekor daha!)

NBA Doğu Konferansı’nın iddialı takımlarından Miami Heat, konuk olduğu Batı’nın lideri Golden State Warriors‘a yıldızlarından yoksun olmasının da etkisiyle 108-115’lik skorla kaybetti.

Bu sonuçla Warriors 36. maçında 29. kez kazanırken, Heat ise 38. maçında 15. kez kaybetti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Warriors’da kenardan gelen Jordan Poole 32 sayı, 5-9 3sayı, 2 ribaund, 5 asist ile yıldızlaşırken, Andrew Wiggins 22 sayı, 6 ribaund, 4 asist ve Garry Payton II 14 sayı, 5 ribaund, 4 top çalma ile galibiyetin diğer mimarları oldular. Stephen Curry 32 dakika sahada kalmasına rağmen 9 sayı, 1-10 3sayı, 3 ribaund, 10 asist ile kariyerinin en kötü performanslarından birini sergiledi.

Adebayo, Robinson, Dedmon gibi önemli eksikleri bulunan Heat cephesinde Jimmy Butler 22 sayı, 5 ribaund, 3 asist ile öne çıkarken, Caleb Martin 19 sayı, 9 ribaund, Kyle Lowry 16 sayı, 6 ribaund, 11 asist ve Tyler Herro 18 sayı, 4-13 3sayı, 3 ribaund, 4 asist ile direnen diğer isimler oldular.

Milli oyuncumuz Ömer Faruk Yurtseven ise ilk beş başlayıp 33 dakika süre alırken 2-6 2sayı, 0-1 3sayı, 1-2 s.atış isabetleriyle 5 sayı üretebildi ve istatistiklerine 17 ribaund (16 savunma ribaundu ile kariyer rekoru), 2 asist, 2 top çalma ekledi. Aldığı 17 ribaund ise tarihe geçmesine neden oldu; üst üste 9 maçta en az 12 ribaund toplayan Ömer Faruk, kulüp tarihinde bunu başarabilen ilk çaylak oldu. Aynı zamanda Griffin’in çaylak sezonunda üst üste 11 maç boyunca 12 ribaund aldığı rekora da yaklaşmış oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Orlando, Evindeki İlk Maçta Cleveland’ı Farka Boğdu!

NBA Doğu Konferansı çeyrek final serisi 3. maçında Orlando Magic konuk ettiği Cleveland Cavaliers‘ı 121-83 …