Güncel Haberler

2021-22 ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (15. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 2022’nin açılış haftası ve aynı zamanda ilk yarının kapanışı niteliğindeki 15. hafta programını geri bıraktık.

Maalesef COVID gölgesinde geçen, 4 maçın ertelendiği bu zorlu ve biraz da keyifsiz haftayı her zamanki gibi birlikte değerlendireceğiz ve ödülleri sahipleriyle buluşturacağız.

** Afyon BGL oyuncuları ile yola devam ettiği için ödülleri verirken onların maçlarında ortaya çıkan istatistikleri dikkate almıyoruz.

TOPLU SONUÇLAR:

** Fenerbahçe Beko – Büyükçekmece, Beşiktaş Icrypex – Petkim Spor, Yukatel Merkezefendi – Bahçeşehir Koleji ve Semt77 Yalovaspor – Anadolu Efes maçları takımlardaki COVID vakaları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

HAFTANIN TAKIMI:

Bu sezon iniş çıkışlarıyla gündeme gelen ve bir türlü kaliteli kadrosunun artılarını tam olarak sahaya yansıtamayan Frutti Extra Bursaspor, Türkiye Kupası yani ilk 8 için iddiası olmamasına rağmen ilk yarıyı klas bir biçimde tamamladı. Geçen hafta şampiyon Efes’i İstanbul’da devirmeyi başarmış olan, ligimizin en formda takımlarından biri olan Gaziantep’i deplasmanda 67-75’lik skorla yenmeyi başardılar. Rakiplerini kendi silahları ile vurarak yaptıkları sert ve agresif savunmayla maç boyunca üstünlüğü koruyan koç Alimpijevic’in öğrencileri sezonun ikinci bölümündeki play-off yarışında biz de varız mesajı verdiler ve alkışlarla haftanın takımı ödülünün sahibi oldular.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Darüşşafaka bu sezon ligimizin en istikrarlı takımlarından biri. Evet ellerinde yıldızlarla dolu özel bir kadro yok ama bir çok takıma göre kimyayı daha iyi oluşturdular. Bu uyum içerisinde en önemli ve en verimli isimlerden biri de kuşkusuz Gabriel Olaseni. Britanyalı pivot bu hafta da zorlu Karşıyaka deplasmanında takımını galibiyete taşırken boyalı alanı domine etti desek yanlış olmaz. 28:54 dakika sahada kalırken 7-10 2sayı isabetiyle 18 sayı üretti ve istatistiklerine 11 ribaund, 1 asist, 1 top çalma ekleyerek 27 verimlilik puanına ulaştı. Bu rakamlar da onu alkışlarla haftanın oyuncusu yaptı.

Pınar Karşıyaka'dan hakem tepkisi - Son Dakika Haberleri

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Gabriel Olaseni (Darüşşafaka): 18 sayı, 7-10 2sayı, 11 ribaund, 27 verimlilik
  • Melo Trimble (Galatasaray NEF): 27 sayı, 7-12 3sayı, 3 ribaund, 3 asist, 24 verimlilik
  • Troy Caupain (Darüşşafaka): 20 sayı, 3-6 3sayı, 3 ribaund, 7 asist, 21 verimlilik
  • Kerry Blackshear (Galatasaray NEF): 16 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 21 verimlilik
  • Anthony Brown (Frutti Extra Bursaspor): 13 sayı, 3-3 3sayı, 5 ribaund, 2 asist, 18 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Egemen Güven (Frutti Extra Bursaspor): 8 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 2 blok, 13 verimlilik
  • Sadık Emir Kabaca (Galatasaray NEF): 9 sayı, 4 ribaund, 12 verimlilik
  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 9 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 11 verimlilik
  • Can Korkmaz (Pınar Karşıyaka): 12 sayı, 3-5 3sayı, 2 ribaund, 5 asist, 9 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 10 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 8 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …