Güncel Haberler

Tofaş’dan Afyon’a Tarihi Fark

ING Basketbol Süper Ligi 15. hafta mücadelesinde Tofaş konuk ettiği ekonomik nedenlerden ötürü BGL takımıyla sezona devam etmek zorunda kalan HDI Sigorta Afyon Belediyespor‘u 145-55’lik skorla yenmeyi başardı.

Tofaş, 90 farkla kazandığı bu skorla lig tarihinin en büyük farkını elde etti. Önceki rekor 1988’de Erman Kunter’in 153 sayıyla rekor kırdığı ve Fenerbahçe’nin Hilalspor’u 175-101 yendiği maçta oluşmuştu (74 fark).

Bu sonuçla Bursa ekibi 8. galibiyetini elde etti ama rakiplerin alacakları sonuçlara göre halen Türkiye Kupası biletini garantilemiş durumda değil. Afyon ise 12. kez kaybetti ve düşme potasında yer almaya devam etti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Tofaş’da Tomislav Zubcic 21 sayı, 5 ribaund, 6 asist 4 top çalma ile öne çıkarken, Kasey Shepherd 21 sayı, 3-8 3sayı, 6 ribaund, 6 asist, 4 top çalma, Yiğit Arslan 19 sayı, 5 ribaund, Elgin Cook 20 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve Berke Büyüktuncel 14 sayı, 9 ribaund, 2 asist ile galibiyetin mimarları oldular.

Afyon cephesinde ise Bilgehan Diril 14 sayı, 3 asist, Alp Özbudak 10 sayı, 6 asist ve Hüseyin Çevirgen 10 sayı, 7 ribaund ile çift haneli skor üreten yegane isimlerdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …