Güncel Haberler

2021-22 Turkish Airlines Euroleague 18. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 2. yarının başlangıcı niteliğindeki 18. hafta programı geride kaldı.

Temsilcilerimizden sadece Anadolu Efes’in sahne aldığı ve maalesef bizi üzdüğü, COVID gölgesinde geçen tam 5 maçın ertelendiği bu zorlu haftanın panoramasını hazırlarken, ödülleri de her zamanki gibi sahipleriyle buluşturuyor olacağım. Keyifli okumalar.

** Fenerbahçe Beko – Real Madrid, Olimpia Milano – ALBA Berlin, ASVEL – Bayern Münih, Olympiacos – CSKA Moskova ve Panathinaikos – Zalgiris Kaunas maçları takımlarda artan COVID vakaları nedeniyle ertelendi.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Ertelenen 5 maç oynansaydı elbette ne olurdu kestimek güç ama büyük olasılıkla kötü durumda olan Bitci Baskonia‘nın lider Barça’yı 94-75’lik skorla sahadan silmesi onları rahatlıkla haftanın takımı yapardı. Koç Spahija’nın COVID nedeniyle takımın başında olmaması gibi önemli bir devantaja sahip olmalarına rağmen Giedraitis liderliğinde sezonun en iyi hücum performansını sahaya koyan ve tam 6 farklı isimden çift haneli skor katkısı alabilen Baskonia, toplam 24 asist üzerinden 94 sayı üretirken, ribaundlarda da 36-30 gibi net bir üstünlük kurmayı başarmıştı. Barça gibi savunması ile ön plana çıkmış, liderlik koltuğunda oturan bir takıma karşı alınan bu şanlı galibiyetin ardından biz de Baskonia’yı alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Sezon başında Napier’i sakatlığa kurban veren, son haftalarda da Frankamp’dan faydalanamayan Zenit‘in guard rotasyonunda bir çok ismin omuzlarına ekstra yük bindi. Bu isimlerden biri de tecrübeli skorer Billy Baron‘dı. Ana işi skor üretmek olan Amerikalı combo guard, son haftalarda takımına organizasyon konusunda da çok iyi destek oluyor. Bu hafta da takımının zorlu Belgrad deplasmanında Kızıl Yıldız karşısında uzatma sonunda elde ettiği kritik galibiyetin başmimarıydı. 31 yaşındaki yıldız guard, 28:44 dakika sahada kalırken 4-4 2sayı, 5-9 3sayı, 2-3 s.atış isabetleriyle 25 sayı üretip takımının en skorer ismi olurken istatistiklerine 4 ribaund ve 6 asist ekleyerek 30 verimlilik puanına ulaştı, bu da onu haftanın MVP’si yaptı alkışlarla.

Billy Baron - Zenit St Petersburg - EB21

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Billy Baron (Zenit): 25 sayı, 5-9 3sayı, 4 ribaund, 6 asist, 30 verimlilik
  • John Brown (Unics Kazan): 29 sayı, 8-12 2sayı, 3 ribaund, 2 asist, 5 t.çalma, 28 verimlilik
  • Rokas Giedraitis (Bitci Baskonia): 20 sayı, 5-6 3sayı, 3 ribaund, 2 asist, 25 verimlilik
  • Steven Enoch (Bitci Baskonia): 13 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 25 verimlilik
  • Mike James (AS Monaco): 12 sayı, 2 ribaund, 13 asist, 16 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …