Güncel Haberler

Analiz: Eksik Efes, Kazan Deplasmanından Çıkamadı

Turkish Airlines Euroleague 18. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, konuk olduğu Unics Kazan‘a 75-67’lik skorla kaybederken Simon ile Micic’in eksikliğini çok hissetti.

Bu sonuçla Kazan 11. galibiyetine ulaştı ve 5. sırada yer aldı. Anadolu Efes ise 9 galibiyette kaldı ve 8. sırada yer almaya devam etti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Jekiri’den yoksun olan Kazan’da John Brown 20 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 5 top çalma ile yıldızlaşırken, Andrey Vorontsevich 12 sayı, 6 ribaund ile diğer çift haneli skor katkısı veren isim oldu. Marco Spissu, Isaiah Canaan, Mario Hezonja üçlüsü de 9’ar sayıyla katkı verdiler.

Simon ve Micic’den yoksun olan temsilcimizde Shane Larkin 17 sayı, 3-7 3sayı, 9 ribaund, 4 asist ile öne çıkarken, Bryant Dunston 15 sayı, 7-9 2sayı, 8 ribaund, 3 blok ve Chris Singleton 11 sayı, 3 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Maça maalesef çok kötü başladı temsilcimiz. 9-0’lık serinin ardından koç Ataman hızlıca bir mola alarak müdahele etti ama bu da faydalı olmadı ve seri 17-0’a kadar çıktı. İlk basketimizi 4.5 dakika sonra Dunston ile bulabildik. Moerman’ın da pota altında ona eşlik etmesiyle beraber hücumda toparlanan lacivert beyazlılar savunmada da vidaları sıkınca 7-0’lık karşı seri geldi. Berbat başladığımız maçta Kazan’ın tempolu hücumlarına karşı geri koşmakta zorlanınca çok fazla sayı gördük potamızda. Ama bu kötü performansa rağmen ilk çeyreği sadece 7 farkla 24-17 geride kapattık. İkinci çeyrekle beraber Dunston’ı pota altında aktif kullanan, doğru yerde net paslarla buluşturan temsilcimiz Larkin’in de sazı eline almasıyla farkı 1 sayıya düşürdü. Kenardan gelen Erten’in de enerjisi ile savunmaya verdiği katkı kritikti. Ancak Pleiss’ın oyuna girmesiyle ikili savunmada aksayan temsilcimiz yeniden farkın açılmasına engel olamadı. Soyunma odasına da 42-38 geride girdik.

Üçüncü çeyrekle beraber Kazan hücumda yine ritmini buldu ve John Brown’un enerjisi ile üretime devam ettiler. Efes ise Larkin’in bireysel performansı ile ayakta kalmaya çalıştı. Farkı 7 sayıya indiren temsilcimiz üst üste üçlüklerden faydalanamadı ve bu maçın ilk kırılma anlarından biriydi. Sonrasında Dunston’ın el bileğinden sakatlanarak kenara gelmesi ile yine ritmimizi kaybettik ve 3. çeyreği 57-49 geride tamamladık. Larkin son çeyrekte çok yanlız kaldı, onun dışında kısa bir yaratıcı bulamadık ve Micic ile Simon’u bu dönemde çok aradık. Özellikle geçen hafta Micic’in Kızıl Yıldız maçında yaptıklarını düşününce… Kazan hücumda durmamızı fırsat bilerek farkı 12 sayıya kadar çıkardı. Kazan hücumda bocalı ve üst üste top kayıpları yaptı, bu dönemde Singleton liderliğinde farkı 6 sayıya kadar indirdik. Ancak en kritik anlarda Larkin’in yorgunluk nedeniyle yaptığı top kayıpları ritm bulmamızı engelledi. Kazan da son bir kez daha vites yükselterek maçın krize girmesine izin vermedi farkı koruyarak karşılaşmadan 75-67’lik skorla galip ayrıldı.

Efes geçen hafta Kızıl Yıldız karşısında iyi bir oyun sergilememiş, Micic’in ekstra performansı sayesinde şansının da yardımıyla son nefeste kazabilmişti. O maçta verilen uyarı sinyalleri bu maçta Micic ve Simon’un da olmamasıyla beraber gerçeğe dönüştü. Bir kez daha gördük ki Pleiss artık işin savunma tarafında çok zorlanıyor, Petrusev çömez ve zayıf kalıyor, Anderson da artık ilerleyen yaşı ve ağırlaşan bacaklarıyla bu seviyelerin oyuncusu değil. Bryant bile son haftalarda beklentileri karşılayamaıyor. Özetle Efes de genel bir düşüş var ve Micic ile Simon’un olmadığı bir günde koç Ataman’ın bu sezonki prensi Beaubois da yetersiz kaldı. Efes’te işler yolunda gitmiyor, bir düşüş var net olarak. Umarız bu geçici bir durumdur ve mental olarak da fiziksel olarak çabuk toparlanırlar. Çünkü sezonun kritik bir dönemine girdik ve Kazan karşısında alınan bu mağlubiyetle de zaten play-off yarışında önemli bir yara aldılar bile. Artık çok daha dikkatli olmaları gerekiyor kalan maçlarda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …