Güncel Haberler

Fenerbahçe Beko GM Yardımcısı Yannıer Açıklamalarda Bulundu

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Fenerbahçe Beko‘nun GM yardımcısı Derya Yannıer, takımın durumu ve transfer gelişmeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Beko‘nun genel durumu ve olası transfer hamleleri hakkında konuşan Yannıer şu ifadeleri kullandı:

COVID vakaları Avrupa’da bir süredir baya artmış durumdaydı. Çok şükür ki bugüne kadar bizim ülkemize yansımamış durumdaydı ama artık yavaş yavaş bize de yansıyor gibi duruyor. Hepimizin çok dikkatli olması lazım. Ben sezonun başlamasından yaklaşık bir ay sonra Federasyon’daki görevimden ayrılarak Fenerbahçe‘deki görevime başladım ve geldiğimde herkesin bildiği gibi bir koç değişikliği olmuştu. Bu basketbolda en zor olan olaylardan biri çünkü bir koçla plan, program yaparak kadro kuruyorsunuz ve ondan sonra bambaşka bir koç takımın başına geçiyor. Sonrasında da kafasındaki basketbol düşüncesini mevcut takıma oturtması gerekiyor. Dolayısıyla bir geçiş süreci olması bence çok olağandı. Sonuç olarak da herhalde 7-8 tane yeni oyuncu da vardı takımda. Dolayısıyla bu geçiş süreci biraz sancılı da olsa aslında güzel atlatıldı. Çünkü kaybettiğimiz maçlara baktığımızda aslında kazanılabilecek maçlar da vardı. Bu sezon maçtan kopup, gerçekten rakibimize maçın içerisine giremeden kaybettiğimiz 1-2 maç dışında bütün maçlar son topta belli oldu. O maçların 2-3 tanesini kazansak belki de şu anda EuroLeague’de bambaşka bir pozisyonda da oluyor olabilirdik.

Tabii ki çok dinamik bir iş yapıyoruz. Spor branşlarının da güzelliği burada çünkü parçaları bir araya koyarak bütün gerçeklerin bir anda olmasını bekleyemiyorsunuz, her gün farklı gerçekleriniz, farklı dinamikleriniz oluyor. Bunun içerisinde bu şartları değerlendirirken doğru kararlar almanız gerekiyor. Oyuncuların her birinin kendi sorunu, ailevi sorunu, kaygıları vs gibi bütün parçaları bir araya koyduğunuzda durumu değerlendirmek bize düşüyor. O yüzden zaten bu işin profesyonel yöneticileri var. Biz de bütün bu tabloya baktığımızda açıkçası tabii ki çok zorlandığımız düşündüğümüz anlar oldu fakat genel olarak takım kimyasını, takım içindeki atmosferi sağlıklı buluyorduk. Onun için de herhangi yapacağımız bir hamlede bu sağlıklı hamleyi bozmamak da gerekiyordu. Çünkü bu bir matematik denklemi değil, bir parça eklerken elinizdeki iyi şeyleri de bozabiliyorsunuz. Biz içeriden sağlıklı atmosferimizi daha da destekleyerek çözümler üretmeye çalıştık. Geçen sene temelleri atılan, bu sene daha da geliştirilen çok ciddi bir scout ekibimiz var. Bu ekip her zaman işler iyi de gitse kötü de gitse hazırlıklı oluyorlar. Hem Avrupa’ya hem ABD’ye tüm liglere mümkün olduğunca hakim olmaya çalışıyorlar. Hem bir B planımız oluyor. Uzun rotasyonunda da eksildiğimizde çok hızlı bir manevra yapmamız gerekti ve elimizdeki opsiyonlar içerisinden Jehyve Floyd’u değerlendirdik.

Taraftarımız da bunu merak ediyor. Biz sezon başladığı günden beri zaten her halükarda transfer piyasasına hakim olmak için hummalı şekilde çalışıyoruz. Sadece scout ekibimiz değil, bizzat ben de, Maurizio Gherardini de koçumuz da çalışıyoruz. Bazen fırsatlar geliyor, bazen hiç oyuncu bulamıyorsunuz. Şu anda NBA’deki COVID vakalarından dolayı çoğu oyuncu 10 günlük kısa kontratlar alıyor. Dolayısıyla oradan buraya oyuncu getirmek daha da zorlaştı, hatta Avrupa’dan oyuncular oraya gider hale geldi. EuroLeague’de bir sürü takım sakatlıklardan dolayı kısa oyuncu bakıyor, herkesin sıkıntıları var. Dolayısıyla şu an bizim bu sakatlıklarla süreci geçirmemizi sağlayacak, katkı verecek oyuncu bulmak kolay değil. Bizim takım içindeki dengeleri de bozmamız lazım ve bizim seviyemizde, maçlarda bize yardımcı olacak oyuncu bulmaya da çalışıyoruz. Herhangi bir isimle ilgili şu anda ciddi bir gelişme yok ama her türlü alternatif üzerinde çalışıyoruz. Fakat dediğim gibi ABD’deki çoğu oyuncu şu anda Avrupa’ya dönmeyi tercih etmek yerine NBA’de COVID sürecinde kısa vadeli kontratlar almayı beklemeyi tercih ediyor diyebilirim.

Tivibu Spor

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …