Güncel Haberler

Koç Obradovic’den Avrupa Basketbolu Adına Kritik Bir Öneri Geldi!

Avrupa basketbolunun efsane ismi Zeljko Obradovic, takımlarında fikstürlerinde artan maç sayısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

FIBA ve Euroleague arasında halen çözülemeyen sorunlar oyuncuların milli maçlar ile kulüplerinin maçları arasında sıkışıp kalmasına neden oluyor, bu da oyuncuların omuzlarındaki yükün artmasına neden oluyor.

Partizan‘ı çalıştıran duayen koç da bu fikstür karşılıklığının ve yoğunluğunun oyuncuların hem mental hem de fiziksel durumunu negatitf etkilediğini belirtti, ardından da değerli bir fikir attı ortaya.

Koç Obradovic, L’Equipe gazetesine yapmış olduğu açıklamalarda:

“Kulüp takımı maçları üzerine milli takımlar da eklenince maç sayısı çok fazla oluyor, bu durum oyuncular üzerinde ekstra stres yaratmış oluyor.” ifadelerini kullandı.

Koç Obradovic oyuncularının milli takımlarında forma giymelerinden dolayı “gururlu” olduğunu belirtirken, bu durumun yine de oyuncuların mental olarak yorgun olmalarına yol açtığını, ve bu yorgunluğun da antrenmanlarda verimsizliğe yol açtığını söyledi. Koç Obradovic ayrıca EuroLeague ve FIBA’ya maç takvimi koşullarını yeniden değerlendirmeleri çağrısında bulundu.

Bu açıklamaların yanında Obradovic, gerçekleşmesi durumunda oldukça büyük tartışmalara yol açabilecek bir fikir belirtti:

EuroLeague, Eurocup, Basketbol Şampiyonlar Ligi gibi kapalı liglerde yer alan ekipler yerer liglerinde normal sezonu es geçip lige play-off’tan başlamalılar, çünkü bu kulüpler sponsorluk ve yayın gelirlerinin büyük bölümünü kapalı liglerden elde ediyorlar.

L’Equipe

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …