Güncel Haberler

2021-22 ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (14. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 14. hafta maçlarını geride bıraktık ve artık normal sezonun ilk yarısının son haftasına geldik.

Özellikle Türkiye Kupası için ilk 8 yarışının zirve yaptığı, keyifli ve çekişmeli maçlara sahne olan bu haftanın panoramasını her zamanki gibi gelin birlikte hazırlayalım ve ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

** Afyon BGL oyuncuları ile yola devam ettiği için ödülleri verirken onların maçlarında ortaya çıkan istatistikleri dikkate almıyoruz.

TOPLU SONUÇLAR:

** Büyükçekmece – Pınar Karşıyaka maçı İstanbul ekibindeki COVID vakaları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon başında takımın koç Açık’a emanet edilmesini en çok eleştirenlerden biri de bendim. Ancak genç koç Bursaspor’daki kötü macerasından önemli dersler çıkarmış ve Gaziantep‘i koç Markovic’in bıraktığı play-off yarışçısı takım seviyesinden alarak bir üst seviyeye çıkarmayı başardı. Son haftalarda farklı isimlerin yokluğunda 4 yabancı ile bir çok maça çıkmalarına rağmen iyi sonuçlar almışlardı ve bu hafta ise performansları zirve yaptı diyebiliriz. Sinan Erdem’de konuk oldukları hem Euroleague hem de BSL’nin son şampiyonu Anadolu Efes karşısında son haftaların en formda isimlerinden biri olan Gulley’den yoksun olmalarına rağmen teknik ekip artı takım olarak çok önemli bir başarıya imza atarak sahadan 83-93’lük skorla galip ayrılmayı başardılar. Çifte şampiyonu deplasmanda 93 sayı atarak yenmiş bir ekip varken haftanın takımı ödülünü vermek de gayet kolay oldu bizim için. Gaziantep’i ayakta alkışlayarak tebrik ediyoruz.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Gaziantep koç Açık yönetiminde ligimizin flaş takımlarından biri ve sergiledikleri çift yönlü verimli basketbolun temel yapıtaşlarından biri de kuşkusuz Milton Doyle‘du. 28 yaşındaki tecrübeli guard hem topa yön verebilmesi hem de kendi skorunu yaratabilmesi, özellikle şutlarıyla hücuma getirdiği derinlik ile takımın en değerli parçalarından biri, daha da önemlisi sahadaki lideri. 20 Kasım’dan beri formasından uzaktı ve onun yokluğunda bir çok maçta zorlandılar. Ama geri dönüşü muhteşem oldu diyebiliriz. Sinan Erdem’de son şampiyon Anadolu Efes karşısında kusursuza yakın bir basketbol izletti bizlere. 27:13 dakika sahada kalırken 7-12 3sayı, 7-8 s.atış, 2-5 2sayı isabetleriyle tam 32 sayı üretip, istatistiklerine 3 ribaund, 1 asist, 2 top çalma ekledi ve hiç top kaybetmeyerek 29 verimlilik puanına ulaştı. Bu performans da onun alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi yaptı.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Milton Doyle (Gaziantep): 32 sayı, 7-12 3sayı, 3 ribaund, 29 verimlilik
  • David Kravish (Galatasaray NEF): 19 sayı, 9-13 2sayı, 10 ribaund, 3 blok, 5 t.çalma, 29 verimlilik
  • Q.J. Peterson (Gaziantep): 28 sayı, 11-12 s.atış, 5 ribaund, 7 asist, 4 t.çalma, 27 verimlilik
  • DeVaughn Akoon-Purcell (Galatasaray NEF): 23 sayı, 4-7 3sayı, 4 ribaund, 6 asist, 3 t.çalma, 28 verimlilik
  • Sam Dekker (Bahçeşehir Koleji): 19 sayı, 5-5 2sayı, 3-3 3sayı, 8 ribaund, 26 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Oğuz Savaş (Bahçeşehir Koleji): 15 sayı, 7-8 2sayı, 2 ribaund, 6 asist, 2 t.çalma, 24 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 16 sayı, 3-6 3sayı, 6 ribaund, 6 asist, 5 t.çalma, 23 verimlilik
  • Kenan Sipahi (Beşiktaş Icrypex): 20 sayı, 9 asist, 22 verimlilik
  • Doğan Şenli (Semt77 Yalovaspor): 20 sayı, 5-6 2sayı, 3-4 3sayı, 4 ribaund, 19 verimlilik
  • Kartal Özmızrak (Bahçeşehir Koleji): 8 sayı, 5 ribaund, 10 asist, 16 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …