Güncel Haberler

NBA ve Oyuncular Birliği Karantina Süresinin Kısaltılması Konusunda Anlaşıyor!

NBA‘de her geçen gün artan COVID vakaları nedeniyle yönetim ve oyuncular birliği arasında yeni kurallar hakkındaki görüşmelerde sona gelindi.

NBA ve Oyuncular Birliği, COVID-19 pozitif oyunculara uygulanan 10 günlük karantina süresini azaltma yönünde anlaşmaya yakın.

Yakın zamanda takımlarla paylaşılması beklenen anlaşma, bazı oyuncuların test prosedürlerine bağlı olarak 6 günde takımlara geri dönebilmesine olanak sağlayabilir.

Şu an için yapılması planlanan protokol değişikliğinin özel ayarlanmış Noel maçlarında oynayacak takımları nasıl etkileyeceği tam kestirilemiyor.

NBA bulaşıcı hastalık uzmanlarından ve yakın zamanda benzer protokol değişikliği yapılmış olan NFL’den yardım alıyor. Aynı zamanda NBA, Birleşik Krallık’ta yapılan son araştırmaları da takip ediyor.

Tüm dünya gibi NBA’de Omicron varyantının etkisinde kalmış durumda. NBA komisyoneri Adam Silver, son zamanlardaki vakaların %90’ının Omicron varyantı hastaları olduğunu belirtti.

NBA’de bu sezon 141 oyuncu sağlık protokollerine girdi, bunların 127’si Aralık ayında gerçekleşti.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Boston, Miami’de Yine Kazandı

NBA Doğu Konferansı çeyrek final serisi 4. maçında Boston Celtics konuk olduğu Miami Heat‘i 88-102 …