Güncel Haberler

2021-22 Turkish Airlines Euroleague 17. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague 17. hafta programı ile beraber ilk yarıda sona ermiş odu.

Anadolu Efes ile sevindiğimiz, Fenerbahçe Beko ile üzüldüğümüz bu zorlu haftanın panoramasını her zamanki gibi birlikte hazırlarken, gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

**Zalgiris Kaunas – Olimpia Milano arasında bu hafta programında oynanması planlanan maç, İtalyan ekibinde artan COVID vakaları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen hafta Milano deplasmanında kritik bir galibiyet alan Real Madrid, bu hafta da tam 8 isminden yoksun olarak, 9 A takım ve 3 genç takım oyuncusuyla (Baba Miller, Sediq Garuba, Urban Klavzar) çıktığı CSKA Moskova karşısında 71-65’lik skorla kazanarak bir kez daha alkışları haketti. Takımda artan COVID vakaları ve sakatlıklar nedeniyle, koç Laso, Hanga, Heurtel, Causuer, Thompkins, Randolph, Abalde, Alocen, Poirier, Yabusele gibi çok önemli isimlerden yoksun olan İspanyol ekibi, Tavares ve Williams-Goss’un liderliğinde şampiyonluk yolundaki güçlü rakiplerinden birini, erken Final Four sınavında karşılaştıkları CSKA Moskova’yı WiZink’deki ateşli taraftarlarının da yardımıyla yenmeyi başardı. Bu kadar eksikle gelen galibiyet onlara neden “İspanyol Devi” ya da “büyük takım” dendiğini bir kez daha kanıtladı. Biz de onları alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Wade Baldwin (Bitci Baskonia): 30 sayı, 4-7 3sayı, 6 ribaund, 3 asist, 33 verimlilik
  • Chris Jones (LDLC Asvel Villeurbanne): 27 sayı, 6-8 2sayı, 3-4 3sayı, 3 asist, 30 verimlilik
  • Walter Tavares (Real Madrid): 15 sayı, 10 ribaund, 4 blok, 28 verimlilik
  • Tibor Pleiss (Anadolu Efes): 23 sayı, 5-5 3sayı, 7 ribaund, 27 verimlilik
  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): 28 sayı, 13-13 s.atış, 3 ribaund, 26 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Son haftalarda Euroleague’in formsuz takımlarından biri olan Bitci Baskonia, bu hafta beklenen reaksiyonu gösterdi ve Audi Dome’da play-off yarışındaki önemli rakiplerinden Bayern’i 76-81’lik skorla geçerek kritik bir galibiyete imza attılar. Bu galibiyetin mimarı ise eski takımına karşı kariyerinin en skorer oyununu ortaya koyan Wade Baldwin‘den başkası değildi. Kendisini geçen sezon parlatan koç Trinchieri karşısında müthiş konsantre bir maç çıkardı, MVP performansı sergiledi. 38:41 sahada kalan Amerikalı guard 7-11 2sayı, 4-7 3sayı, 4-4 s.atış isabetleriyle tam 30 sayı üretirken istatistiklerine 6 ribaund, 3 asit, 2 top çalma ekleyerek 33 verimlilik puanına ulaştı ve haftanın en değerli oyuncusu ödülünün de sahibi oldu alkışlarla.

Wade Baldwin - Bitci Baskonia Vitoria-Gasteiz - EB21

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …