Güncel Haberler

Barça, Nefes Kesen Maçta Kazan’ı Uzatma Sonunda Yendi (Sezonun maçı olmaya aday!)

Turkish Airlines Euroleague 17. hafta mücadelesinde FC Barcelona konuk ettiği Unics Kazan karşısında çok zorlansa da 94-94 biten normal sürenin ardından uzatma sonunda 111-109’luk skorla kazanmayı başardı. Uzatmanın son 4 saniyesinde çzigiye gelen Kuric 2-2 yaptı ve ardından Brown son hücumda üçlük atıştan faydalanamadı Kazan adına.

Bu sonuçla Barça 15 galibiyete ulaşarak liderlik koltuğundaki yerini korurken, Kazan ise 10 galibiyette kaldı ve averajla 7. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

4. çeyreğin başında Kazan 15 farkla öndeyken Canaan’ın üçlük sonrası taraftara “sus işareti” yapmasıyla beraber hem Mirotic hem de Palau Blaugrana’daki 5 taraftardan ciddi bir tepki geldi ki maç da buradan sonra Barça lehine döndü. Daha sonrasında konsantrasyonunu tamamen kaybeden Canaan, uzatma bölümünde de takımı 2 sayı gerideyken üçlük esnasında faul alıp çizgiden 1-3 ile dönerek mağlubiyetin başmimarı oldu.

Barça’da Nikola Mirotic 28 sayı, 3-7 3sayı, 13-13 s.atış, 3 ribaund ile yıldızlaşırken, Kyle Kuric 24 sayı, 4-9 3sayı, 10-11 s.atış, 5 ribaund, Dante Exum 13 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Rokas Jokubaitis 15 sayı, 2 asist ve Nicolas Laprovittola 12 sayı, 2 ribaund, 8 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular. Milli oyuncumuz Sertaç Şanlı ise 22:49 dakika süre alırken 5 sayı, 6 ribaund ile katkı verebildi.

Rus ekibinde ise Lorenzo Brown 27 sayı, 4-10 3sayı, 7-8 s.atış, 7 ribaund, 9 asist ile en skorer isim olurken, John Brown 21 sayı, 5 ribaund, 5 top çalma, Isaiah Canaan 20 sayı, 3-6 sayı, 2 top çalma ve Mario Hezonja 18 sayı, 4-6 3sayı, 4 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ile direnen diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …