Güncel Haberler

Analiz: LDLC Asvel Villeurbanne – Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines Euroleague 17. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Fransa’da LDLC Asvel Villeurbanne‘a konuk oluyor.

Ben de her zaman olduğu gibi temsilcimizin maç önü analizini sizler için takımların durumları, kritik eşleşme ve galibiyetin anahtarları alt başlıklarıyla hazırladım. Keyifli okumalar.

Takımların Durumları:

Bu maçta aynı galibiyet sayısına sahip ama birbirlerinden çok farklı momentuma sahip takımların karşılaşmasını izleyeceğiz. Ev sahibi Asvel (7-9) ilk 8 maçından 6 tanesini kazandıktan sonra kalan bölümde 1-7’lik bir dereceye sahip. Elie Okobo (16.6 sayı) ve Chris Jones (13.1 sayı) takıma liderlik eden isimler konumundalar. Fenerbahçe Beko (7-9) ise tam anlamıyla istim üstünde, 4 maçlık bir galibiyet serisi yakalamış durumda. Jan Vesely (13.9 sayı) takımın en skorer ismi ve Nando De Colo (12.5 sayı) da onu takip ediyor. Diğer taraftan temsilcimiz Fransız ekibi karşısındaki son 4 maçı da kazanmış durumda. Asvel son kez 9 Aralık 2009’da temsilcimiz İstanbul’da 61-69 yenmeyi başarmıştı.

Kritik Eşleşme:

Bu sezon ligin en formda, en etkili combo guardlarından ikisini karşılaşmasını izleyeceğiz bu maçta. Diğer taraftan bu ikilinin kariyerlerinde ilk kez karşılaşacaklarının da altını çizelim. Kariyerindeki ilk Euroleague sezonu olmasına rağmen Elie Okobo şimdiden basketbol sevelerin gönlünü ve uzmanların övgülerini kazanmış durumda. Şuana kadar 16.6 sayı, %42.5 3sayı, 3.3 ribaund, 3.8 asist istatistikleri ile mücadele ediyor. Ancak Asvel’in son 3 maçında ortalaması 8.0 sayıya kadar düşmüş durumda. Bu maçta Fenerbahçe’nin yıldız guardı Nando De Colo karşısında kendisine gelmeye çalışacak. Her ne kadar De Colo’nun savunma zaafları olsa da hücumda müthiş bir ritm yakalamış durumda. Son 3 maçta 18.7 sayı, %72.0 2sayı, 6.7 asist ve 26.3 verimlilik ortalamalarıyla oynuyor. Dolayısıyla Okobo’nun hücumda kendisine gelmeye çalışırken savunmada da çok ama çok dikkatli olması gerekecek…

Galibiyetin Anahtarları:

Asvel 12.8 asist ortalaması ile bu alanda ligin son sırasında yer alıyorlar ve Fenerbahçe karşısında bu alanda bir üst seviyeye çıkmaları gerekiyor. Okobo ve Jones bu sezon Asvel’in en skorer isimleri ama aynı zamanda birlikte 6.8 asist ve 6.9 top kaybı ortalmalarına sahipler. Asvel 3.0 blok ortalamalası ile bu alanda 2. sırada yer alıyor ve bu agresifliği Fenerbahçe uzunları karşısında, özellikle Vesely karşısında sürdürmeleri gerekiyor galibiyet yolunda.

Fenerbahçe ise 18.7 asist ile bu alanda ligin 2. takımı ki son 4 maçta müthiş işlere imza atıp, topu çok iyi paylaşarak 22.7 asist ortalamasına ulaştılar. Bu maçta da takım olarak işin içine dahil oldukları hücum anlayışları en büyük silahları olacak. 4 maçlık galibiyet serisinde 5 farklı isim 4 ve üstü aist ortalamaları yakalamıştı. De Colo ve Vesely ise başka bir boyutta oynuyorlar adeeta ve takımın hücumuna liderlik ediyorlar, bu maçta da ön planda olmaları gerekiyor. Ayrıca takım olarak savunmada agresif oynayıp özellikle Jones ve Okobo’nun birebirleri rahat oynamaması için boş alan vermemeleri gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …