Güncel Haberler

2021-22 Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (10.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonun son haftası konumundaki 10. hafta maçlarını geride bıraktık.

2 tane erteleme maçı dışında tüm maçlar tamamlandı ve 5 temsilcimizde, Tofaş ile Galatasaray gruplarını lider bitirerek direkt Top 16 bileti kaparlarken, Daçk ile Beşiktaş 3. sırada yer alıp play-in’de mücadele edecekler, Karşıyaka ise play-in biletini garantiledi ama grubu 2. mi yoksa 3. sırada mı bitireceği Manresa-Jerusalem erteleme maçından sonra belli olacak.

Gelin yılın son Şampiyonlar Ligi haftasının panoramasını her zamanki gibi birlikte hazırlayalım ve ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Son yıllarda Doğu bloğu ülkeleri arasında basketbolun yükselen değerlerinden biri olan Romanya’nın Avrupa kupalarındaki istikrarlı takımlarından biri de Cluj Napoca. Bu sezon öncesi şampiyon olarak elemelerde boy gösterdiler ve normal sezon gruplarında boy göstermeye hak kazandılar. Bir çok basketbol uzmanı onların zorlu G grubunda Daçka, Holon ve Brindisi gibi ekiplerin arasında zayıf halka olacaklarını düşünüyordu. Ama koç Silvasan’ın öğrencileri elemelerden başlayan yolculuklarını grubu lider bitirip direkt Top 16 bileti kaparak peri masalına dönüştürdü. İşte bu başarı hikayesinin son maçında da temsilcimiz Daçka’yı VW Arena’da 18 farkla geri düşmelerine rağmen pes etmeyip 101-103 yenmeyi başardılar. Son çeyrekte tam 34 sayı üreterek hücumda müthiş bir potansiyele sahip olduğunu kanıtlayan Rumen ekibini biz de ayakta alkışlıyoruz ve haftanın takımı ödülünü kendilerine veriyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Phil Booth (Oostende): 30 sayı, 8-10 2sayı, 3-4 3sayı, 8 asist, 4 t.çalma, 38 verimlilik
  • Karel Guzman (Cluj Napoca): 26 sayı, 7-8 2sayı, 7 ribaund, 5 asist, 4 t.çalma, 37 verimlilik
  • Ivan Strebkov (Nizhny Novgorod): 23 sayı, 4-4 3sayı, 5-5 2sayı, 2 ribaund, 5 asist, 28 verimlilik
  • DeWayne Russell (Treviso): 17 sayı, 3-5 3sayı, 4 ribaund, 8 asist, 26 verimlilik
  • Bonzie Colson (Pınar Karşıyaka): 21 sayı, 7-7 2sayı, 5 ribaund, 3 t.çalma, 25 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

26 yaşında olan 1.90 metre boyundaki Phil Booth, G-League’deki denemelerinin ardından kariyerinde ilk kez Avrupa sahnesine çıktı bu sezon. Oostende‘nin ona güvenmekte ne kadar doğru bir kadar verdiğini de her maç üstüne koyarak gösterdi şuana kadar. Normal sezonun son maçında da zorlu Strasbourg deplasmanında takımını sırtlayan isimdi Birleşik Amerikalı guard. 91-92 ile kazanarak 3. sırayı ve play-in biletini garantiledikleri o kritik maçta 34:37 dakika sahada kalarak 3-4 2sayı, 5-6 3sayı, 9-10 s.atış isabetleriyle tam 30 sayı üretip istatistiklerine 8 asist, 4 top çalma ekledi ve sadece 2 top kaybı yaparak toplam 38 verimlilik puanı elde etti. Bu müthiş performansı da onu yılın son haftasının MVP’si yapmış oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …