Güncel Haberler

Analiz: Efes, Micic Farkıyla Kızıl Yıldız’ı Son Nefeste Geçti

Turkish Airlines Euroleague 17. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği Kızıl Yıldız‘ı Micic’in son çeyrekteki etkili oyunu sayesinde son nefeste 84-83’lük skorla yenmeyi başardı.

Bu sonuçla Anadolu Efes 9. galibiyetine ulaştı ve 8. sırada konumlanırken, Sırp ekibi ise 7 galibiyette kaldı ve 13. sırada yer aldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Tibor Pleiss 23 sayı, 5-5 3sayı, 7 ribaund ile en skorer isim olurken, son çeyrekte 15 sayı üreten Vasilije Micic 21 sayı, Rodrigue Beaubois 10 sayı, 2 asist ve Shane Larjin 8 sayı, 4 ribaund, 9 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Kızıl Yıldız cephesinde ise Nikola Kalinic 20 sayı, 3-6 3sayı, 2 ribaund, 5 asist ile öne çıkarken, Branko Lazic 13 sayı, 3-3 3sayı ve Nate Wolters 12 sayı, 5 ribaund, 5 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Lacivert beyazlılar son maçlarda olduğu gibi yine hücumda agresif bir giriş yaptılar. Özellikle dış şutlarda çok etkili olan temsilcimizde Beaubois dışında Anderson ve Pleiss’dan gelen ekstra üçlüklerle daha maçın ilk bölümünde fakı 7 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Televizyon molası da Efes’i yavaşlatamadı ve hücumda makine düzeninde oynayan, yüksek yüzde ile şutları sokmaya devam eden temsilcimiz farkı çift hanelere çekti. İlk çeyreği de tam 31 sayı üretip 21 sayı yiyerek çift haneli farklarla önde kapattık. İkinci çeyreğe ise maalesef kötü anlamda farklı bir giriş yaptık. Dış şutlarda ilk çeyreğin aksine isabet üretmekte zorlayan temsilcimiz 9-0’lık seri yedi ve Sırp ekibinin maça ortak olmasına engel olamadı. Koç Ataman’ın molası da işe yaramadı ve Kızıl Yıldız ilk kez öne de geçti. Lazic’den gelen ekstra skor katkısı ile üstünlüklerini korudular ve soyunma odasına da temsilcimiz önünde 43-46 ile önde girmeyi başardılar.

İkinci yarının başındaki kötü başlangıcımızın temelinde ise savunmadaki zayıf performansımız vardı. Hücum ribaundlarında rakibi zorlamamız nedeniyle net savunma ribaundları alarak tam sahayı koşmaya başladılar ve geçiş hücumlarındaki savunma zaafımıza cezayı her forsatta keserek farkı 9 sayıya kadar çıkardılar. Koç Ataman’ın molası ve sahaya giren Dunston’ın her iki pota altında da getirdiği enerji sayesinde toparlandık, maça yeniden ortak olduk ve son çeyreğe 65-68 ile geride girdik. Son çeyreğin girişinde de Dunston boyalı alanı her iki pota altında da domine etti adeta. Taraftar desteğini de tam olarak arkasına alan temsilcimiz kontrolü tamamiyle ele geçirmeye çalıştı. Ama Kızıl Yıldız 2 tecrübeli ismi Lazic ve Kalinic’in liderliğinde karşı hamle yaparak farkı yeniden 6 sayıya çıkararak geri dönüşümüze izinm vermedi. Çeyreğin başından itibaren performansını kademe kademe arttıran Micic, takımı hücumda sırtlarken takım olarak da savunmada vidaları sıktık ve Sırp ekibini yay gerisine püskürttük. Micic’den gelen üst üste sayılarla farkı 40 saniye kala 1 sayıya indirdik (80-81). Kalinic ise 16 saniye kala zor bir basket bularak takımına önemli bir avantaj getirdi. Ama Micic’in durmaya niyeti yoktu ve 11 saniye kala yine farkı 1 sayıya indirdi. Kızıl Yıldız adına çizgiye giden günün en etkili ismi 0-2 yapınca büyük bir şans yakaladık. MVP ruhunu geri kazanan Micic bitime 1 saniyeden az kalarak potaya atak etti ve faulü alarak çizgiye gitti. Burada da hata yapmadı ve 2-2 ile maçın skorunu 84-83 olarak temsilcimiz lehine tescillemiş oldu.

Öncelikle Efes adına çok ama çok önemli derslerin çıkarılması gereken bir maçtı kesinlikle. Son maçların aksine Efes, savunma odağını kaybetmiş bir görüntü verdi ve maalesef bunda rakibi hafife alma belirtileri de gösterdiler. Bunların yanında hücumda dış şutlar girmediği zaman takımın tamamen Micic ve Larkin’in eline bakması, birebirler üstünden üretimin tek çare gibi görülmesi maç boyunca Efes’in hücum ritmini aşağı çekti. Zaten son bölümde Micic sazı eline alıp sahneye çıkmasa, Kızıl Yıldız’a kazanabileceğini bu kadar fazla hissettirdiğimiz bir maçı kazanmamız epey zor olurdu. Sezonun kalanı için Efes’in savunma enerjisi ile hücumu besleyen bir takım olduğunu, kazandıkları maçlarda rakiplerini 75 sayının altında tuttuklarını hatırlamaları, hatta hiç unutmamaları gerekiyor…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Zorla Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Kızıl Yıldız konuk ettiği Studentski Centar karşısında çok …