Güncel Haberler

İDDİA: Maccabi, Georges-Hunt ile İlgileniyor! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de beklentilerin altında kalan İsrail Winner Ligi şampiyonu Maccabi Tel Aviv, forvet rotasyonuna takviye yapmak istiyor.

Son olarak geçen sezon Çin Ligi’nde Sichuan forması giyen NBA patentli Marcus Georges-Hunt ile ilgileniyorlar Sportando’nun haberine göre.

1.96 metre boyunda olan 27 yaşındaki skorer oyuncu geçen sezon 41 maçta ortalama 25.9 dayı, %38.9 3sayı, 5.5 ribaund, 3.7 asist, 1.4 top çalma istatistikleri ile dikkat çekmişti. 25 Ocak 2021’de Shanghai karşısında tam 68 sayı göndererek de kariyer rekoruna imza atmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Hunt için komple bir skorer diyebiliriz rahatlıkla. Özellikle dribbling üstünden gerek potaya giderek gerek orta mesafe ve dış şutlar ile skor üretebilen bir kanat oyuncusu ki ceza atışlarında yüksek yüzdeli bir isim ki ritmini bulduğunda alev alabiliyor. Kritik anlarda sorumluluk almaktan çekinmeyen, el yakan topları da verimli kullanan bir isim. Sağ tarafı daha kuvvetli ama pozisyonları her iki eliyle de bitirebiliyor. Atletik özellikleri ve çabukluğu ile beraber açık alanda da etkili bir silah. Ayrıca bunun dışında güçlü fiziği ile alçak posttaki eşleşmeleri sırtı dönük silahları ile de değerlendirebiliyor, ters eşlemelerde en iyi opsiyonları yakalamayı biliyor. Skorer özellikleri böyle ön planda olmasına rağmen bencil bir oyuncu değil, saha görüşü iyi ve pasör özellikleri de var ki genelde doğru kararlar veren, tercih verimliliği yüksek bir isim. Dolayısıyla ikili oyunlarda da üçlü tehdite sahip. Çok yönlü performansına hücum ribaundlarını da eklemiş bir isim, bu alanda da hem kendisine hem de takım arkadaşlarına ikinci şans sayıları kazandırabilen bir isim. Savunma tarafında iyi bir top hırsızı olduğunu söyleyebiliriz, çabuk ellere sahip. Uzun kolları, güçlü fiziği ve çabuk ayakları ile iyi bir savunmacı için her türlü artıya sahip. Pozisyonuna göre savunma ribaundlarına da iyi destek veriyor.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara. En büyük eksilerinden biri istikrarsızlık. Maçların içerisinde bile iniş çıkışları fazla olan, performansını sürdürülebilir hale getiremeyen bir isim. Benzer şekilde dış şutlar konusunda da verimliliği ve yüzdesi tutarlı olmayan bir skorer Zaman zaman fazla zorluyor dış şutları ve bu da genel anlamda etkinliğini aşağı çekebiliyor. Diğer taraftan penetreler konusunda zaman zaman tek yönlü kalabiliyor, sağ tarafını fazla kullanması savunmaların ona önlem almasını kolaylaştırabiliyor. Hücumda birden fazla opsiyona sahip ama hiç birinde elit seviyede değil. Hücumda nasıl alçak postta etkili olabiliyorsa savunmada ise bu konuda sorun yaşayabiliyor, sert ve fizikli forvetlerin arkasında kalma konusunda iyi değil. Ayrıca güçlü fiziğine rağmen perdelere kolay takılabilen, erken pes ederek takımını yanlız bırakabilen bir isim. Birebir savunmada genelde gömülü kalmayı sevmesi ile şutörlere fazla alan bırakan bir oyuncu. Savunma sertliği genel anlamda aşağıda ve faul zamanlaması da yetersiz, rakiplerine faul yapmakta geç kalarak kolay basket-faullere neden olabiliyor.

Maccabi’nin kanat rotasyonundan iyi katkı alamadığı bir gerçek. Nunnally’nin mental olarak yaşadığı problemler ve Taylor’dan beklenen skor katkısının gelmemesi ile beraber sorunlar büyüdü. Eğer Hunt hamlesini tamamlayabilirse hücumda önemli ölçüde güç kazanacaklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Çok yönlü oyunu ile takıma yeni bir boyut getirerek Wlbekin ve Evans’ın elini kuvvetlendirecektir. İç-dış tehditi ve açık alandaki performansı ile Maccabi’nin aradığı isim. İşin savunma tarafında ise Çin Ligi’nden sonra Euroleague sahnesinde işi zor olacak elbette. Eğer bu sertliğe hızlı adapte olursa oyunun iki alanında da çok faydalı bir isim olur. Euroleague’de bir çok takımın aradığı elit kısa forvetlerden biri olabilecek seviyede.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …