Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (15.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2021 yılının son çift maç haftasının ilk bölümünü, yani 15. hafta programını geride bıraktık.

Uzun bir aranın ardından iki temsilcimizin de kazandığı, yüzlerimizi güldürdüğü bu keyifli haftanın panoramasını gelin birlikte mercek altına alalım ve her zamanki gibi ödülleri sahipleri ile buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Uzun bir aranın ardından bu sezon tekrar Euroleague sahnesine geri dönen Unics Kazan, koç Perasovic yönetiminde başarılı performanslara imza atmaya devam ediyor. Gelecek sezon da burada olabilmek için play-off yapmaları gerektiğinin bilincinde olan Rus ekibi bu yolda emin adımlarla ilerliyor. Bu hafta da güçlü rakipleri CSKA Moskova’yı deplasmanda, Megasport Arena’da 67-88’lik skorla, beklenmedik bir farkla devirmeyi başardılar. İlk çeyrete müthiş bir hücum etkinliği, ardından ikinci çeyrekte yıldızlar topluluğunu sadece 7 sayıda tutarak bu önemli galibiyete imza attılar ve alkışlarla haftanın takımı ödülünün sahibi oldular sonuna kadar hakederek.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Vasilije Micic (Anadolu Efes): 24 sayı, 3-5 3sayı, 4 ribaund, 4 asist, 31 verimlilik
  • Mike James (AS Monaco): 20 sayı, 5 ribaund, 14 asist, 31 verimlilik
  • Mario Hezonja (Unics Kazan): 18 sayı, 6-8 2sayı, 10 ribaıund, 3 asist, 26 verimlilik
  • Nando De Colo (Fenerbahçe Beko): 21 sayı, 8-11 2sayı, 3 ribaund, 5 asist, 25 verimlilik
  • Walter Tavares (Real Madrid): 17 sayı, 8-8 2sayı, 7 ribaund, 25 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Geçen sezon hem normal sezonda hem de Final Four’da MVP seçilme başarısı gösteren Anadolu Efes‘in Sırp yıldızı Vasilije Micic, bu sezona biraz yavaş başlamıştı. Ama artık o da kendisine geldi ve Larkin ile beraber Efes’i taşımaya başladılar. Bu hafta da son maçlarda toparlanma sinyalleri veren dişli rakipleri Baskonia karşısında böyle beklenenden kolay kazanmalarının nedenlerinden biri kuşkusuz onun tekrar hatırladığı MVP ünvanı ile ortaya koyduğu nefis performansdı. Sırp yıldız 27:22 dakika sahada kaldığı maçta 5-8 2sayı, 3-5 3sayı, 5-5 s.atış isabetleriyle 24 sayı üretti ve istatistiklerine 4 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ekleyerek sadece 1 top kaybı yapıp 31 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

Vasilije Micic - Anadolu Efes Istanbul - EB21

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …