Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (14.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 14. hafta programını geride bıraktık.

Maalesef bu hafta da ikide iki yapamadık. Temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, play-off yolundaki direkt rakiplerinden Zenit’i deplasmanda yenip bizi mutlu ederken, Anadolu Efes ise Audi Dome’dan çıkamadı ve keyfimizi kaçırdı.

Gelin birlikte her zaman olduğu gibi haftanın panoramasına göz atalım ve ödülleri sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Avrupa basketbolunun hatta dünya basketbolunun en çok beklenen karşılaşmalarından birini, El Clasico’yu izledik bu hafta. Ligin zirve koltuğunda aynı galibiyet sayısıyla oturan iki ezeli rakibin karşılaşmasında FC Barcelona, ev sahibi avantajını ve Mirotic faktörünü çok iyi kullanarak karşılaşmayı 93-80 gibi net bir skorla kazanmayı başardı. Higgins ve Calathes gibi 2 yıldızının yokluğunda Jokubaitis ve Laprovittola’yı en verimli şekilde kullanan Katalan ekibi, ezeli rakibini en güvendiği yerden, pota altından vurdu. Mirotic’in yanı sıra Davies ve Sertaç’ı da çok iyi kullanan koç Saras, takımın makine düzenindeki oyununa fazla müdahele gereği duymadı, sahaya sürdüğü her oyuncudan da olabilecek en yüksek verimi aldı. Takım olarak maçı daha çok isteyen, taraftarı ile buluşan Barça, bu galibiyeti hanesine yazdırırken ayrıca liderlik koltuğunu da tek başına ele geçirdi, zirveyle yerleşti. Biz de bu başarılı performanslarının ardından haftanın takımı ödülünü veriyoruz alkışlarla.

FC Barcelona celebrates - EB21

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): 31 sayı, 14-15 s.atış, 10 ribaund, 39 verimlilik
  • Nikola Milutinov (CSKA Moskova): 19 sayı, 8-9 2sayı, 12 ribuand, 36 verimlilik
  • Jan Vesely (Fenerbahçe Beko): 32 sayı, 9-11 2sayı, 5 ribaund, 35 verimlilik
  • Lorenzo Brown (Unics Kazan): 26 sayı, 6 ribaund, 6 asist, 30 verimlilik
  • Vladimir Lucic (FC Bayern Munich): 18 sayı, 12 ribaund, 4 asist, 29 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Avrupa’nın en pahalı oyuncusu olan ve bu sezon Ekim ayının MVP’si seçilen FC Barcelona‘nın süper yıldızı Nikola Mirotic, bu ünvanlarının altını fazlasıyla doldurdu, hepsini haketti El Clasico’daki performansıyla. Tecrübeli forvet yüksek basketbol IQ’su, müthiş şutları ve harika saha görüşü ile Barça hücumlarını hem yönetti hem de skorer olarak takımını taşıyan isim oldu. Real, onun eşleşmesini kimseyle yapamadığı gibi onun savunma zaafı üstünden de bu kez kendilerine artılar çıkaramadılar. 29 dakika sahada kalan Mirotic, 4-4 2sayı, 3-6 3sayı, 14-15 s.atış isabetleriyle tam 31 sayı üretirken, istatistiklerine 10 ribaund ve 1 asist de ekledi. Basit hatalarla toplam 5 top kaybı yaptı ki bunları da yapmasa rekor bir verimlilik puanı gelebilirdi. Ama yine de ürettiği 39 verimlilik puanı ile bizlere çok özel bir performans izletti ve haftanın MVP’si ödülünün de sahibi oldu alkışlarla.

Nikola Mirotic celebrates - FC Barcelona - EB21

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …