Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe, De Colo’nun Son Çeyrek Performansıyla Derbiyi Kazandı

ING Basketbol Süper Ligi 12. hafta programında sahne alan derbi mücadelesinde Fenerbahçe Beko, Sinan Erdem’de konuk olduğu ezeli rakibi Galatasaray NEF‘i De Colo’nun son çeyrek performansı eşliğinde 76-86’lık skorla yenmeyi başardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 11. galibiyetine ulaşarak liderlik koltuğunda oturmaya devam ederken, sarı kırmızılılar ise 7 galibiyette kaldı ve 3. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Sarı lacivertlilerde Melih Mahmutoğlu 22 sayı, 4-7 3sayı, 2 asist ile en skorer isim olurken, Nando De Colo 19 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Jan Vesely 14 sayı, 12 ribaund, 2 blok, 2 top çalma, Dyshawn Pierre 13 sayı, 6 ribaund, 4 asist ve Devin Booker 12 sayı, 9 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Galatarasay cephesinde ise DeVaughn Akoon-Purcell 19 sayı, 0-7 3sayuı, 7 ribaund ve Dee Bost 19 sayı, 3-11 3sayı, 4 ribaund, 3 asist ile en skorer isimler olurken, Melo Trimble ise 12 sayı, 2 ribaund, 4 asist ile diğer çift haneli skor katkısı verip direnen isim oldu.

EDİTÖR YORUMU:

Fenerbahçe, maça Pierre’in hücumda yarattığı eşleşme problemlerini kullanarak başladı. Ev sahibi Galatasaray ise Trimble’ın bireysel performansı ile skora tutundu. Şehmus ve Pierre’in yüksek enerjili oyunu sayesinde açık alanda istediği kolay ve savunma odaklı sayıları bulan misafir takım ilk çeyreği de 20-24 önde tamamladı. İkinci çeyrekle beraber son dönemin formda yıldızı Vesely devreye girdi. Hem hücum ribaundları ve atletizmi ile bulduğu sayılar hem de savunmada boyalı alanı karartmasıyla takımını bir adım öne taşıdı. Kaptan Melih’in de bulduğu kritik üçlükler farkın açılmasını sağladı ve soyunma odasına Fenerbahçe’nin 35-42’lik üstünlüğü ile girildi.

İkinci devreye de daha agresif ve kararlı başlayan taraf sarı lacivertliler oldular. Farkı çift haneye çıkardılar ve bir süre farkı koruyarak maçtaki üstünlüklerini sürdürdü. Ancak Galatasaray taraftarının Sinan Erdem’de oluşturduğu müthiş atmosfere oyuncular daha fazla kayıtsız kalamadılar. Bost ve Purcell’in taşın altına ellerini sokup üst üst sayılar üretmeleriyle sarı kırmızılılar fırtına gibi bir sekans yakalayarak önce skora ortak oldu sonra da skordan 63-56’lık bir üstünlük sağladı. Son çeyrekte ise Fenerbahçe adına beklenen reaksiyon De Colo’dan geldi. Fransız yıldız tam anlamıyla sazı eline aldı ve birebirler üzerinden potaya giderek bulduğu sayılar, aldığı faullar ve arkadaşlarına yarattığı pozisyonlarla Galatasaray savunmasını çaresiz bıraktı. Vesely’nin de pota altındaki enerjik ve agresif oyunu zaten pota altı savunmasında sorunları bulunan sarı kırmızılıların havlu atmasına neden oldu.

Fenerbahçe, önününde Euroleague fikstüründe çift maç haftası olmasına rağmen rakibini ciddiye alarak, maçı önemseyerek yıldızlarını dinlendirmeden olabilecek en iyi kadrolardan biriyle çıkmıştı maça. Evet Galatasaray da bu sezon özel bir kadro kurdu ama pota altı savunmasındaki zaaflarını çok iyi değerlendirdi sarı lacivertliler. Vesely, Booker, Pierre maç boyunca istatistik kağıdına yansıyanların ötesinde fark yarattı. Ayrıca son çeyrekte Göksenin ve Bost başta olmak üzere Galatasaray kısa savunmacıları De Colo karşısında çaresiz kaldı, zaten onun kararlı oyunu karşısında savunmada bir sertlik ve agresiflik çıkmayınca da Fransız yıldız sazı eline alarak maçı da getirdi takımına. Özetle iki takıma da bizlere keyifli, kaliteli ve sorunsuz bir derbi izlettikleri için teşekkür ederiz. Basketbola doyduğumuz, yüksek seviyede bir maç çıkardılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …