Güncel Haberler

Hezonja: “Obradovic ile Saras NBA’de İkinci İdmanda Yumruklanırlardı.”

Unics Kazan‘ın Hırvat yıldızı Mario Hezonja, NBA’in Avrupalı koçlar için uygun bir ortamı olmadığını söyledi.

Avrupa’da birçok başarılı olan efsanevi koçlar olsa da NBA’de çok fazla Avrupalı koçları göremiyoruz. Birçok kişi bunun nedenini merak ederken daha önce NBA’de Orlando Magic, New York Knicks ve Portland Trail Blazers formaları giyen Mario Hezonja konu hakkında konuştu.

Mario Hezonja, Avrupalı koçların tarzının NBA ortamına uygun olmadığını belirtirken Avrupa Basketbolu’nun efsane isimlerinden Zeljko Obradovic ve Barcelona koçu Sarunas Jasikevicius hakkında konuştu.

Hezonja bu isimlerin NBA ortamına uygun olmadığını belirtse de denemeleri için bir şans verilebileceğini de dedi ve, “Daha ikinci idmanda yumruk yiyip hemen ardından kovulurlardı. Burada mesele Zeljko ve Saras’ın ne kadar iyi olduğu meselesi değil, başkalarının göstereceği reaksiyon ile ilgili bir konu bu. Bir noktada en azından onlara denemek için bir şans verilmeli” sözlerini söyledi.

Yıldız oyuncu Zeljko Obradovic’in basketbol hakkında her şeyi bildiğini ifade ederken, “Obradovic, basketbol hakkında her şeyi biliyor. Muhtemelen şu ana kadar tanıştığım en zeki insan. Benim için basketbolun her yönünü tamamen bilen iki insan var: LeBron James ve Zeljko Obradovic” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …