Güncel Haberler

Analiz: Efes, Bayern Karşısında Son Çeyrekte Havlu Attı

Turkish Airlines Euroleague 14. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Audi Dome’da konuk olduğu FC Bayern Munich karşısında son çeyrekte havlu atarak 83-71’lik skorla kaybetmekten kurtlamadı.

Bu sonuçla Bayern 7. galibiyetini alırken, Anadolu Efes ise 6 galibiyette kaldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Bayern’de Vladimir Lucic 18 sayı, 12 ribaund, 4 asist ile yıldızlaşırken, DeShayn Thomas 18 sayı, 5 ribaund, 3 asist, Augustine Rubit 18 sayı, 8-10 2sayı, 2 ribaund ve Othello Hunter 10 sayı, 7 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Temsilcimizde ise Shane Larkin 18 sayı, 4 asist, Rodrigue Beaubois 18 sayı, 4-10 3sayı, Bryant Dunston 13 sayı, 5 ribaund ve Vasilije Micic 12 sayı, 2 asist, 2 top çalme ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Maça ev sahibi avantajıyla daha diri başlayan Bayern, özellikle Thomas’dan gelen dış şutlarla etkili oldu. Temsilcimiz ise pota altında Pleiss’ı işlerken Beaubois’nın da üçlüklere karşılık vermesiyle maça ortak olduk. İki takımın da savunmada birbirini durdurmakta zorlandığı ilk bölümde Bayern adına kenardan gelen Rubit hücumda etkili oldu, eşleşmesini bulamadık ve ondan gelen sayılarla yüksek skorlu geçen çeyreği Bayern 27-23 önde tamamladı. İkinci çeyrekle beraber Larkin sahneye çıktı ve üst üste sayılarla maçın kontrolünü elimize almamızı sağladı. 7-2’lik seriyle 29-30 öne geçmeyi başardık. Ardından Alman ekibi Lucic ile tepki verdi, yine 3 numara savunmasında sıkıntı yaşadık, Simon ve Bryant yumuşak kaldılar. Bayern 10-2’lik seriyle 8 sayı öne geçerek maçtaki en yüksek farkı yakaladı ve soyunma odasına da 44-38 geride girdik.

İkinci yarıya da beklentilerin aksine düşük enerji ile başlayan lacivert beyazlılar karşısında Bayern, yarı sahada yüksek ritimde pas trafiği ile akıllı hücum ederek farkı açmaya başladı (49-39). Farkın çift hanelere çıkmasına reaksiyon gösteren Efes, Larkin’in hücumda etkinliği ve savunmada vidaların sıkılmasıyla maça ortak olmaya çalıştı. Önce rakibini yakalayan Efes, sonrasında da Dunston ile Beaubois’ın skorer oyunuyla öne geçmeyi başardı. Çeyreğin kalan kısmında da çekişme devam etti. Bayern bu bölümde Hunter’i boyalı alanda verimli kullanarak son çeyreğe 66-64 önde girdi. Son çeyrekte Bayern tempoyu düşürüp yarı sahada topun değerini bilerek hücum etti. Savunmada da vidaları sıkan Alman ekibi, koç Trinchieri’nin 3 uzun tercihi ile hücumda da istediği gibi üretmeye, eşleşme avantajlarını değerlendirmeye başladı. Açık alanı bulamayınca, her topu değişen ve sahada sürekli büyük kalan Bayern karşısında birebirler dışında üretemeyen, verimsiz oynayan Efes sadece 7 sayı atabildiği çeyreğin ardından maçı da 83-71’lik skorla kaybetmekten kurtulamadı.

Temsilcimiz maalesef Barça maçında başlayan düşüşü bu maçta da üzerinden atamadı. Dunston, Petrusev, Pleiss üçlüsü savunmada sınıfta kaldı. Singleton’ın olmamasının da savunma direncimizi düşürdüğü bir gerçek. Barça maçında Sertaç karşısında yaşadığımız çaresizlik bu maçta da Hunter ile Rubit karşısında oldu. Diğer taraftan takımların artık Simon’un savunma zaafının da üstüne gittiğini, bunu bir silah olarak kullandıklarını gördük. Lucic ve Thomas da forvetlerden bu zaafımızı iyi işlediler. Larkin ile Beaubois enerjileri ile ellerinde geleni yaptılar ama bu sezon bir türlü sürdürülebilir bir performans ortaya koyamayan Micic yine beklentilerin altında kaldı. Özetle Efes kadrosunu korumasının aantajlarını kullanamadığı gibi yenilememesinin de dezavantajlarını, özellikle uzun rotasyonunda fazlasıyla hissetmeye devam ediyor…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …