Güncel Haberler

RESMİ: Yalovaspor, Cosey’nin Yerini Rupnik ile Doldurdu (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Semt77 Yalovaspor Cosey‘nin yerini Sloven bir guard ile doldurdu.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre son olarak Cedevita Olimpija forması ile izlediğimiz Luka Rupnik ile sezon sonuna kadar anlaşıldığı belirtildi.

28 yaşında olan 1.86 metre boyundaki Sloven milli guard bu sezon Cedevita ile Adriyatik’de 10 maçta ortalama 16.7 dakika süre alırken 5.3 sayı, 1.8 ribaund, 4.3 asist, 1.1 top çalma ve EuroCup sahnesinde ise 5 maçta ortalama 11.6 dakika sahada kalırken 1.8 sayı, 1.4 asist ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Avrupa’nın gezgin oyuncularından biri olan Rupnik, son dönemde gittiği takımlarda fazla tutunamamış bir isim, alternatif oyun kurucu hatta zaman zaman 3. guard olarak görev almıştı takımlarda. Bunun temel nedenlerinden biri hücumdaki sınırlı potansiyeli ve savunmada fiziksel dezavantajlarının bulunması.

Hücum tarafında dış şutlar ile etkili olabildiği gibi akıllı penetrelerle de skor üretebiliyor ama çabuk bir ilk adımı yok bu nedenle de savunmacılar ona kolay önlem alabiliyorlar. Diğer taraftan saha görüşü kuvvetli bir oyun kurucu, hem ikili oyunları iyi organize edebiliyor hem de açık alanda yüksek verimli bir pasör. İşin savunma tarafında ise güçlü ve fizikli guardların karşısında durmakta zorlanabiliyor ki günümüzde bir çok oyuncu onu rahatlıkla alçak posta çekip ters eşleşme yaratabiliyor.

Rupnik kesinlikle bir yıldız değil ve 5 yabancı hakkınızdan birini değerlendirmek için de yanlış bir seçim. Ama sezon ortasında Cosey’yi kaybettikten sonra Yalova gibi sınırlı bütçeye sahip bir takımın ligde kalmayı garantilemek adına takımı derleyip toplayacak, en azından organizasyona destek olabilecek bir ismi kadroya eklemeleri de yanlış bir hamle değil tabiki. Jones’un daha fazla bitirici olarak kullanabilmesi için Can ile beraber organizasyona yardımcı olması gerekecek ve bu anlamda faydalı olabilecek bir parça olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …