Güncel Haberler

Anadolu Efes, Bayern’e Konuk Oluyor

Turkish Airlines Euroleague 14. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Almanya’da FC Bayern Munich‘e konuk olacak.

9 Aralık Perşembe günü saat 21:45’de Audi Dome’da oynanacak ve beIN Sports Haber tarafından şifresiz yayınlanacak maçı Daniel Hierrezuelo, Damir Javor, Joseph Bissang hakem üçlüsü yönetecekler.

Avrupa arenasındaki 741. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 740 karşılaşmada 421 galibiyet ve 319 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,9) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 493. maçına çıkacak olan temsilcimiz, bu kupada bugüne kadar oynadığı 492 karşılaşmada 264 galibiyet ve 228 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,7) elde etti.

Anadolu Efes ile Bayern Münih Avrupa kupalarında bugüne kadar altı kez karşılaşırken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan altı karşılaşmada takımımız dört galibiyet ve iki mağlubiyet elde etti.

Turkish Airlines Euroleague’in 13. haftasında Anadolu Efes, İspanya’nın FC Barcelona takımına Sinan Erdem Spor Salonu’nda 93-95 mağlup olmuş, FC Bayern Münih ise Fransa’nın LDLC Asvel Villeurbanne takımını evinde 73-65 yenmişti. Euroleague’de 13. haftanın ardından Anadolu Efes altı galibiyet ve yedi mağlubiyet ile 10., FC Bayern Münih de altı galibiyet ve yedi mağlubiyet ile 11. sırada yer alıyor.

Kaynak: Anadolu Efes Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Zaferi Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 4. maçında Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Maccabi Tel Aviv‘i 88-95’lik skorla geçmeyi başardı …