Güncel Haberler

Knicks’in Kadro Dışı Bıraktığı Kemba’dan İlk Açıklamalar

NBA Doğu Konferansı ekiplerinden New York Knicks‘in guardı Kemba Walker açıklamalarda bulundu.

Knicks bu yaz kadrosuna kattığı All-Star oyun kurucuyu geçtiğimiz günlerde kadro dışı bırakmış ve koç Thibodeau ise bu kararın gerekçelerini şu şekilde açıklamıştı:

Kemba Walker, şimdilik kadro dışı. Çok zor bir karar oldu ama takım için en iyisini düşünmek zorundasınız. Kemba’yı yıldız olarak görüyorum.

3 kısa guard ile oynamak kolay olmadı. Bunu çok düşündüm. Kemba’nın karakterine büyük bir saygım var, bu ligde çok önemli şeyler başardı ama takım için en iyisini düşündüğüm şeyi yapmalıyım.

Kemba, bu kararın üzerinden bir hafta geçmişken sessizliğini bozdu ve şunları söyledi:

Kızgın ve üzgün olabilirdim. Ancak günün sonunda takımda beni örnek olan genç oyuncular var. Benim bu duruma reaksiyonumun nasıl olacağını görmek istediklerinden eminim. Belki bu açıdan onlara bir rol model olabilirim.

Benim için zor bir durumdu. Günün sonunda bu benimle de alakalı değil aslında. Ben, takımı hep ön plana koyan bir oyuncu oldum. Birlikte oynadığım tüm isimlere de bunu sorabilirsiniz. Takım arkadaşlarımın etrafında olmaktan keyif alıyorum ve onlara bir daha yapamayana kadar destek vereceğim.

Fred Katz‘ın haberine göre Thibodeau, 3 tane fiziksel olarak zayıf guardla oynamak zor olacağından ötürü bu kararı aldı. Walker şimdiye kadar oynadığı maçlarda 11.7 sayı – 3.1 asist ortalamalarıyla mücadele etti.

Takımın savunma istatistikleri göz önünde bulundurulduğunda Kemba sahada değilken Knicks‘in 99.0 savunma reytingiyle ligin en iyi müdafaa takımı olup Kemba sahadayken 116.3 ile olumsuz bir noktaya çekilmesi bir etken olarak görülüyor.

Buna rağmen Knicks, Kemba’nın olmadığı 3 maçta 3 mağlubiyet aldı.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …