Güncel Haberler

Karşıyaka, Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi B grubu 5. maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda İsrail ekibi Hapoel Jerusalem‘i konuk edecek.

Temsilcimiz 4 maçın ardından hanesine 2 galibiyet yazdırabildi ve 2. sırada yer alıyor. İki mağlubiyetlerini de namağlup lider Manresa karşısında aldıkları için kalan maçlarda ne olursa olsun lider olma ve Top 16’ya direkt katılma şansları yok. Ama bu maçı kazanırsak 2. sırayı garantileyeceğiz ve Top 16 için oynanacak play-in eşleşmesinde diğer grupların üçüncüleri ile karşılaşacaklar, nispeten daha kolay eşleşmeler olacak. Temsilcimiz milli aradan sonra oyadığı son maçta BSL sahnesinde Galatasaray’ı konuk etmiş ve 73-67 ile kazanmıştı. O maçta Colson 19 sayı, 12 ribaund ve Taylor 13 sayı, 7 asist ile öne çıkan isimlerdi.

Jerusalem ise grubun hayal kırıklığı yaratan ekiplerinden biri. 4 maçlarından sadece bir tanesini kazanabildiler ve artık kalan 2 maçı kazanıp ipleri kendi ellerine alarak grubu 2 ya da 3. sırada bitirmek istiyorlar ki bu maçı kaybedelerse tek şansları son maçlarını kazanarak grubu 3. sırada bitirmek olacak. Yeni koçları Halperin yönetiminde milli aradan sonra oynadıkları son lig maçında Hapoel Eilat’ı konuk etmişler ve 80-64 ile rahat bir galibiyet elde etmişlerdi. Jalen Adams 16 sayı, 6 ribaund ve Obasohan 14 sayı, 3 asist ile o maçta öne çıkan isimler olmuşlardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …