Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (11. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 11. hafta programı tamamlandı.

Birbirinden çekişmeli ve keyifli maçlara sahne olan bu haftanın panoramasını her zamanki gibi birlikte oluştururken, ödülleri de sahipleri ile buluşturalım istedim.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Son yıllarda kurduğu iddialı kadrolarla sürekli play-off’un hatta ilk 4 yarışının adayları arasında yer almayı başaran Tofaş, milli ara öncesi ufak çaplı bir düşüş yaşamıştı ve kan değişikliğine giderek koç Demir ile yolları ayırıp göreve koç Çakı’yı getirmişlerdi. Bu değişimin takıma olumlu yansıdığını bu hafta bir kez daha gördük. Zorlu Beşiktaş deplasmanında çok önemli bir galibiyete imza attlar. 3. çeyrekte önemli bir avantaj sağlayıp son çeyrekte ev sahibine yakalandıkları maçta sonunu oynamayı daha iyi başardılar ve milli uzun Muhsin’in son saniye basketiyle de play-off sıralaması adına da önemli bir galibiyete imza atmış oldular. Yay gerisinden %55 gibi müthiş bir yüzde yakalamaları, 22 asiste karşın sadece 10 top kaybı yapmaları 82-83 ile gelen kritik galibiyetin temel faktörleriydi. Alkışlarla haftanın takımı ödülünü Bursa temsilcisine veriyoruz.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Ahmet Düverioğlu (Fenerbahçe Beko): 21 sayı, 9-13 2sayı, 11 ribaund, 28 verimlilik
  • Lamont Jones (Semt77 Yalovaspor): 21 sayı, 9-11 2sayı, 2 ribaund, 8 asist, 25 verimlilik
  • Bonzie Colson (Pınar Karşıyaka): 19 sayı, 12 ribaund, 2 t.çalma, 24 verimlilik
  • Allerik Freeman (Frutti Extra Bursaspor): 23 sayı, 4-6 3sayı, 3 ribaund, 5 asist, 23 verimlilik
  • Vasilije Micic (Anadolu Efes): 23 sayı, 7-11 2sayı, 2 ribaund, 4 asist, 2 t.çalma, 21 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Normal şartlarda biliyorsunuz en değerli oyuncu ödülünü, haftanın jazanan kazanan takımlarında en yüksek verimlilik puanına sahip olan isme veriyoruz. Ama bu sefer bir istisna yapacağız çünkü maalesef Afyon’un durumu sıkıntılı ve en yüksek verimlilik puanına sahip isim Ahmet’in bu performansını ikinci plana atıyor. Ondan sonra en yüksek puana sahip olan isim, alt sıraları ve hatta düşme hattını yakından ilgilendiren maçta takımı Semt77 Yalovaspor‘u Büyükçekmece karşısında galibiyete taşıyan isim Lamont Jones. Cosey’nin takımdan ayrılması ve yerine takviye yapılmamasıyla guard rotasyonunda direksiyona tamamne geçen ve süreleri artı sorumluluğu artan Jones bunun altında gayet iyi şekilde kalktı son haftalarda. Büyükçekmece karşısında da 36 dakika sahada kalırlen 9-11 2sayı isabetiyle 21 sayı, üretip istatistiklerine 2 ribaund, 8 asist ekledi ve 25 verimlilik puanına ulaşarak haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

Resim

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • İlkan Karaman (Semt77 Yalovaspor): 19 sayı, 4-6 3sayı, 7 ribaund, 24 verimlilik
  • Deniz Kılıçlı (Büyükçekmece): 19 sayı, 9-11 2sayı, 10 ribaund, 24 verimlilik
  • Egehan Arna (Beşiktaş Icrypex): 20 sayı, 6-8 2sayı, 6 ribaund, 22 verimlilik
  • Egemen Güven (Frutti Extra Bursaspor): 14 sayı, 6-8 2sayı, 3 ribaund, 2 asist, 2 blok, 2 t.çalma, 20 verimlilik
  • Muhsin Yaşar (Tofaş): 15 sayı, 7-9 2sayı, 5 ribaund, 2 t.çalma, 18 verimlilik
Resim

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …