Güncel Haberler

Koç Ene, Belarus Mağlubiyeti ve Larkin Hakkında Açıklamalarda Bulundu

A Milli Erkek Basketbol Takımımız‘ın koçu Orhun Ene, beIN Sports’a açıklamalarda bulundu. Belarus mağlubiyeti hakkında konuşan Ene, Shane Larkin’in performansına da ayrı bir parantez açtı.

Orhun Ene, Belarus mağlubiyetiyle alakalı olarak şunları dedi:

Benim milli takımda antrenörlüğe başlayalı 1 senem oldu. Tekrardan Avrupa Şampiyonası’nde elemelerdeki pencerelerden Dünya Kupası elemelerindeki pencerelere geçit yaptık. Yani bir süreçte çalışsak da çok fazla beraber olma, oyuncuları toplama şansımız olmadığı için açıkçası her şeyin istediğimiz gibi kontrol altında olduğunu, her şeyi iyi yönettiğimizi söyleyemeyiz. İlk oynadığımız Belarus maçını da saha içerisindeki inişler-çıkışlar, kontrolü kaybettiğimiz anların olduğu bir şekilde bir enerji ile oyunun bir bölümünde rakibi yakaladığımız ama oyunun sonunu iyi oynamadığımız bir süreçti. Burası açıkçası istediğimiz gibi gitmedi. Burada oyuncularımızın da ritimsiz olması, dış atışlarda çok düşük yüzde ile oynamamız, kolay atışları kaçırmamız… O maçta yaklaşık 30 yakın üç sayılık atış kullandık, bunların tabi boş olanları vardı ama işte oyunun kırılma anlarında zorladığımız atışlarda oldu.

Her pencereye farklı bir kadroyla gidiyoruz. Bence en büyük sıkıntılardan biri o ve sonucu alma adına çabuk reaksiyon veremiyoruz. Herkes geldiği zaman sahaya çıkarabileceğimiz iyi bir kadromuz var ama bizler kadar da çok iyi takımlar da var. Fakat bir türlü bu kadroyla genelde bir araya gelemediğimiz için daha farklı isimlerle, daha farklı oyuncularla dönem dönem bir araya geliyorsunuz. Orada da oyuncuların anlık performansları, o günkü reaksiyonları önem kazanıyor. Belarus bu anlamda şanslı. Onların takımını yaklaşık %80-%90’ı Minsk takımında oynadığı için eğer siz seviyenizi onun üzerine çıkaramıyorsanız ki çıkarmanız gerekiyor yani basketbol bir seviyenin altında kaldığı zaman onlar o avantajı iyi kullanıyorlar. Daha iyi organize oluyorlar. Onun için bu zorluğu orada yaşadık, kaybettik. Telafisi zor bir maçtı. Sonrasında Britanya maçı için Melih ve Shane Larkin’in katılmasıyla birlikte o maçta daha farklı görüntü çizdik. Maçın genelinde şunu hissettik oyuncularımız ritimsiz çünkü onlar da kolay değil EuroLeague’de süre alamıyorlar, Türkiye Ligi’nde inişli-çıkışlı süreçlerde kritik anlarda sorumluluk alamıyorlar. Onun için bazı oyuncularımız boş atışlar da bulsalar maç ritminden uzak oldukları için Belarus maçında çok düşük yüzdeyle atmamız karşı tarafı çok cesaretlendirdi. Oyunun sonunda da bütün maçı ritimsiz arkadan kovalayarak geldiğimiz için enerjimizi kaybettik ve maalesef istemediğimiz bir mağlubiyet aldık.

beIN Sports

Orhun Ene, Shane Larkin hakkında ise şunları dedi:

Tabi Türkiye’deki yabancı sayısının gelmiş olduğu noktada bu kadar üst seviyede EuroLeague’de yapılan mücadelede Türk Basketbolu için de bazı handikapları var. Shane Larkin bir sonuç olarak ortaya çıkmış durumda ve onun da bu formayı giymedeki isteği, arzusu, bunun parçası olması ve bunu gerçekten gönülden istemesi yani biz onunla konuştuğumuzda da Kanada’daki Olimpiyat Elemeleri’ne katılamadığı için çok üzüldü. Çok öncesinden milli takım programıyla ilgili bizle iletişim halinde oldu. O da bir şekilde burada kendi kişisel ve bulunduğu organizasyon hedeflerini milli takımda koymuş bir insan. Şu anda milli takımın da sahada yaratan bir oyuncuya ihtiyacı var. Bundan sonraki süreçte çözümleri daha kalıcı şekilde çözmek önemli. Türk Basketbolu’nun Shane Larkin’in oynadığı gibi bir oyuncuyu yetiştirmesi de çok önemli ama onun yaratıcılığı, sahadaki liderliği, bazı şeyleri kolaylaştırıyor. Sadece skor atma anlamında değil, etrafındaki oyuncuları da oynatmak adına verdiği destek önemli.

beIN Sports

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …