Güncel Haberler

İDDİA: Bahçeşehir’in Dekker ile Anlaşması Bekleniyor (Analiz)

Ülkemizi FIBA Europe Cup‘da temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, tanıdık bir forvet ile anlaşmak üzere.

Bentil’in Milano’ya transferi sonrası markette 4 numara arayışlarını sürdüren temsilcimiz, Sportando’nun haberine göre Telekom’un eski forveti Sam Dekker ile anlaşmak üzere.

2.04 metre boyunda olan 27 yaşındaki tecrübeli forvet sezona NBA takımlarından Raptors ile başlamış ama sadece 1 maça çıkıp 1 dakika süre aldıktan sonra serbest kalmıştı. Geçen sezon BSL’de Telekom forması 31 maçta görev alırken 15.5 sayı, 5.7 ribaund, 2.2 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Dekker, atletizmi ve top tekniği sayesinde 2 forvet pozisyonunda da görev alabiliyor. Dış şut tehditi (hem ceza atışlarında hem de dribbling üstü) ve topu yere vurabilmesinin yanı sıra topsuz oyunlarda ve devrilmelerde de yüksek yüzdeli bitirişlerle takımına skor katkısı verebiliyor. Ayrıca hücum ribaundlarında da aktif bir forvet. Geçiş hücumlarında ve hızlı hücumlarda bitirici olarak kanatlarda koşmayı seviyor. Özetle Dekker Avrupa’da yıldız seviyesinde komple bir hücum silahı olduğunu gösterdi geçtiğimiz sezon. Diğer taraftan savunmada da fiziğine göre yanal çabukluğu gayet iyi olan bir isim. Bu nedenle de topu yere vuran isimlerin karşısında kalabiliyor. Fiziksel oyunu sevmesi ve geri adım atmaması ile alçak post savunmasında da sorun yaşamıyor. Savunmada da Telekom’a hem pota altında hem de forvet savunmasında çok yönlü bir katkı sağlamıştı. Hem hücum hem de savunma anlamında mevcut özellikleri ile NBA’in aksine Avrupa’da elit forvetlerden biri arasında yer almıştı geçen sezon.

NBA macerasını tekrar denedi ve yine başarılı olamadı. Yazın Avrupa’da kalmayı seçseydi büyük olasılıkla onu şuanda bir Euroleague takımında ya da en kötü ihtimal zirveye oynayan bir EuroCup takımında izleyecektik. Dolayısıyla Bahçeşehir’in kesinlikle doğru bir hamle yaptığını düşünüyorum. Onun dış şut tehditi ve yüzü dönük silahlarıyla Bentil’in hücumdaki etkinliğine bıraktığı yerden devam edeceğini ve iki pota altında da ribaundlar konusunda Bahçeşehir’e sınıf atltacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …