Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe, Vesely Farkıyla Kendisine Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 13. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği AS Monaco‘yu Vesely’nin etkili performansı eşliğinde 96-86’lık skorla yenerek 4 maçlık mağlubiyet serisine son vermiş oldu.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 4. galibiyetine ulaşırken, Monaco ise 5 galibiyette kaldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Jan Vesely 20 sayı, 7-11 2sayı, 10 ribaund, 5 asist ile MVP performansı sergilerken, Marko Guduric 18 sayı, 4-6 3sayı, 2 ribaund, 4 asist, Nando De Colo 15 sayı, 3-4 3sayı, 4 asist, Pierria Henry 13 sayı, 3-3 3sayı, 6 ribaund, 6 asist, 5 top çalma, Devin Booker 11 sayı, 5 ribaund, 2 asist ve Achille Polonara 11 sayı, 6 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Monaco cephesinde ise Mike James 31 sayı, 5-11 3sayı, 2 ribaund, 4 asist, 4 top çalma ile yıldızlaşırken, Yakuba Ouattara 15 sayı, 6 ribaund ve Alpha Diallo 10 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile diğer direnmeye çalışan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Maça kendi sahamızda taraftar desteğini de arkamıza alarak istediğimiz gibi yüksek tempoda başladık. Ancak geçen haftanın formda ismi Shayok’un bu kez hücumda toplara verimli şekilde yön verememesi hücumda istediğimiz seviyeye çıkmamızı engelledi. Atletik bir beşe sahip olmamız ise birebirler üzerinden üretmeye çalışan Monaco’yu daha kolay durdurmamızı sağladı. Ancak yarı sahada topu alçak posta indirdiğimizde saha yerleşimini kötü yaptık ve bu nedenle de pas trafiğini kuramadık. De Colo’nun kenardan gelmesiyle hücumda istediğimiz üretkenliği elde etsek de Monaco’nun sürekli onun adamı üzerinden birebirlerle skor üretmesi canımızı sıktı ve ilk çeyrek James liderliğindeki Monaco’nun 16-18’lik üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrekle beraber koç Mitrovic’in dış şut tehditi olan uzunlara dönmesi savunmadaki direncimizi kırdı. Vesely’i oyuna almamız ve yine kenardan gelen Şehmus’un enerjisi ile farkın daha fazla açılmasına izin vermedik. Maça denge geldikten sonra iki takımın da hücum etkinliği düştü, özellikle Monaco’nun alan savunmasına karşı üretmekte zorlandık. James’in son saniyede attığı üçlüğe engel olamayınca devreye 40-42 geride girdik.

Üçüncü çeyrekle beraber Guduric şovun ilk sahnelerini izlemeye başladık. Sırp kanat oyuncusunun hücumdaki etkinliğine Henry’nin kısalara yaptığı baskı sonucu yakaldığımız hızlı hücum sayıları da eklenince 13-1’lik güzel bir seri yakaladık. Ancak aynı Henry’nin hücumda yaptığı yanlış terchihler tekrar ritmimizi aşağı çekti. Ouattara’nın enerjik oyunu ile savunmamızı zorlanmadan aşarak kolay sayılar bulan Monaco farkı 2 sayıya kadar indirdi. De Colo ve Vesely’i birlikte sahaya süren Djordjevic istediğini tam olarak alamadı ama maçta denge bozulmadı, son çeyreğe 63-63 beraberlikle girildi. Son çeyreğe ise ev sahibi avantajı ile daha enerjik daha agresif başlayan taraf bizdik. Hücumdaki bu verimli oyunumuzu savunma ile desteklemeyince yine yakalandık. Maçın dengesini bozan ise kısalarımızın performansları oldu. Henry’nin yine savunma odaklı sayıları ve ekstra üçlükleri, De Colo’nun skorer oyunuyla birleşince maçı lehimize çevrdik. Polonara ve Booker’ın da skora katkı vermesiyle istediği farkı yakalayan Fenerbahçe, James dışındaki Monaco oyuncularının devreye girmesine izin vermeyince De Colo’nun son bölümdeki etkili oyunu sayesinde çift haneli farklarla kazanmayı başardı ve kötü gidişata dur dedi 4 maçın ardından.

Fenerbahçe hücumda yine bireysel çabalara dayalı bir oyunla maç kazandı. Elbette sonuç itibariyle 4 maçın ardından kazanmak, yeniden ritm bulmak herşeyden önemliydi. Ama hücumdaki sürdürülebilirlik açısından pas trafiği ve saha yerleşimi konusunda halen katetilmesi gereken uzun bir yol var. Ayrıca evet James özel bir skorer, hepimiz biliyoruz ama kısa savunmamızın ne kadar sıkıntılı olduğu da bir gerçek, bu maçta da bir kez daha gördük. Özetle bu galibiyet çok önemli ama diğer taraftan bir çok ders çıkarılması gereken de bir maç aynı zamanda, zafer sarhoşluğuna kapılamyıp derslere odaklanmak gerekli, sezon daha uzun!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe’nin Rakibi Monaco, Le Portel Karşısında Şov Yaptı!

Fransa Betclic ELITE Pro A 30. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe’nin Euroleague play-off serisindeki rakibi AS …