Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 13.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de 13. hafta heyecanı 2 Aralık perşembe günü oynanacak maçlarla başlıyor.

Gelin birlikte her zaman olduğu gibi Euroleague Fantasy Challenge oyunundaki takımımızı güncelleyelim, gidenleri ve yeni transferlerimizi belirleyelim. Keyifli okumalar.

Öncelikle yolları ayırdığımız isimlere bir göz atalım:

  • Zvezdan Mitrovic (AS Monaco)
  • Tornike Shengelia (CSKA Moskova)
  • Nikola Mirotic (FC Barcelona)
  • Oscar Da Silva (Alba Berlin)

Ardından da kadromuza yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:,

  • Jure Zdovc (Zalgiris Kaunas): Sloven koç göreve sezon ortasında geldi ve tam anlamıyla ateşten gömlek giydi. Ama Webster ve Dragic transferlerinin de takıma adapte olmalarıyla beklenen reaksiyonu almış oldu Litvanya ekibi. Kan değişikliği işe yaradı ve son 2 maçlarını kazanarak yükselişe geçtiler. Bu hafta da konuk edecekleri formsuz rakipleri Baskonia karşısında net bir galibiyet almalarını bekliyorum ateşli taraftarlarının desteği ile.
  • Will Clyburn (CSKA Moskova): Shengelia’nın milli takımda sakatlandığı haberleri var ve bu maçta oynamayacağı söyleniyor. Henüz net değil ama oynasa bile tam randıman vereceğini düşünmüyorum. Bu da son 2 maçta zaten formda bir görüntü veren Clyburn’ün dakikalarını ve rolünü arttıracaktır Pana karşısında. Kazanmalarını beklediğim bu maçta son 2 maçta olduğu 20-25 puan arası bir getiri bekliyorum ondan.
  • Mario Hezonja (Unics Kazan): Ligin yeni takımlarından biri olan Rus ekibi son haftaların en formda takımlarından biri. Üst üste aldıkları galibiyetlerde de özellikle son 2 maçta başmimar Hırvat skorerdi. Alba karşısında 30.8 ve Kızıl Yıldız deplasmanında ise 27.5 puan getirmişti onu takımında tutanlara. Şimdi kendi sahalarında Olympiakos gibi zorlu bir rakiple oynayacaklar. Ben yine Hezonja’nın ön planda olacağını, bizlere 25-30 civarında bir puan getireceğini düşünüyorum.
  • Johannes Voigtmann (CSKA Moskova): Alman uzun ligin istikrarlı isimlerinden biri. Tıpkı Clyburn’de yaptığım yorum gibi Shengelia’nın durumu onun da etkinliğini ve verimliliğini arttıracaktır. Son 3 maçta ortalama 18.3 puan getirmiş bir oyuncu olarak kazanmalarını beklediğim Pana maçında da rakibin zayıf savunması karşısında sorun yaşamayacağını, bizlere 15-20 puan arasında bir katkı sağlayacağını düşünüyorum, bu nedenle de onu 6. adam olarak kadromuza kattım.

Yapılan değişiklikler sonrası takımımızın yeni görüntüsü bu şekilde olacak:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …