Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe’den Sonra Barça da Freeman İçin Devrede (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de liderlik koltuğunu ezeli rakibi ile paylaşan İspanya Liga Endesa ekiplerinden FC Barcelona, guard rotasyonuna takviye yapmak istiyor.

Abrines uzun süredir devam eden sakatlığı ve ardından Calathes ile Higgins’in üst üste gelen sakatlıkları ile beraber koç Saras guard rotasyonuna takviye yapmaları gerektiğini belirtmişti.

1 numarada hali hazırda Laprovittola ve Jokubaitis varken 2 numarada görev alabilecek, gerektiğinde de 1 numaraya destek olabilecek bir combo guard arıyorlar markette. Bu noktada İspanyol basınında farklı kaynaklarda çıkan haberlere göre ise listelerinin başında yer alan isim ülkemizde Frutti Extra Bursaspor forması giyen Allerik Freeman.

Bildiğiniz üzere yıldız skorerin 110 bin dolarlık Euroleague çıkış maddesi var ve onun Euroleague temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko da yakından ilgileniyor, taraflar arasındaki görüşmeler sürüyor.

1.90 metre boyunda olan 27 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard, bu sezon BSL’de 9 maçta ortalama 34.6 dakika sahada kalırken 21.6 sayı, %53.1 3sayı, 3.0 ribaıund, 3.2 asist, 1.1 top çalma ve EuroCup’da ise 5 maçta ortalama 34.2 dakika süre alırken, 17.8 sayı, %41.9 3sayı, 2.4 ribaund, 2.6 asist, 1.0 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Freeman hakkında daha önce detaylı analizimi sizlerle BURADA paylaşmıştı.

Gelelim bu transferin, eğer gerçekleşirse, Barça tarafındaki analizine. Özellikle Higgins’in yokluğunda 2 numarada Kuric’in omuzlarına çok yün binecektir. Yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacağını da düşündüğümüzde hücum performansı açısından Barça’yı çok zorlar onun yokluğu. Freeman her ne kadar savunma anlamında onun beklentilerini karşılayamayacak olsa da hücumda yüksek yüzdeli dış şutları ve dribbling üstünden skor üretebilme becerisi ise takıma değer katacaktır. Ayrıca Calathes’in yokluğunda Jokubaitis ve Laprovittola liderliğinde daha yüksek tempoda oynayan Barça’da açık alanda da katkı verebilecek, tempolu ve atletik bir skorer. Asvel’deki kötü Euroleague tecrübesinden sonra bu sezon Bursaspor’da çok iyi işlere imza attı şuana kadar ve bir kez daha Euroleague fırsatı alıp kendisini kanıtlamak için ekstra konsantre olacaktır. Bu da mental anlamda Barça’nın istediği seviyelerde olacağını gösteriyor.

BSL ve EuroCup’da ne kadar değerli ve yüksek potansiyelli bir skorer olduğunu gösterdi Freeman. Şimdi tekrar Euroleague sahnesinde bir şans istiyor kendisini kanıtlamak için. Barça gibi düzene dayalı olan bir takımda bitirici rolünde çok faydalı olacağını, özellikle dış şutları ile Higgins’i aratmayacağını tahmin ediyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …