Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (12.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 12. hafta karşılaşmaları tamamlandı.

Keyifle izlediğimiz Türk derbisinde, iki temsilcimiz de bizleri basketbola doyururken gülen taraf Fenerbahçe Beko’yu evinde, Ülker Spor Salonu’nda yenmeyi başaran Anadolu Efes oldu.

Gelin birlikte bu zorlu haftanın panoramasını oluşturalım ve her zamanki gibi ödülleri sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçtiğimiz sezonların aksine bu sezona çok daha iyi bir giriş yapan ve özlemini duyduğu play-off hedefine emin adımlarla yürüyen Olympiakos‘un evindeki etkili performansının yanında tek eksiği artık bir deplasman galibiyetiydi. Koç Bartzokas’ın öğrencileri onu da bu hafta gerçekleştirdiler. Ligin en güçlü ve iddialı takımlarından biri olan, Final Four adaylarından Olimpia Milano’yu kendi evinde, Mediolanum Forum’da baştan sona üstün bir oyun eşliğinde 72-93 gibi farklı bir skorla yenmeyi başardılar. Üstelik bunu yaparken de takımın asıl yıldızlarının yerine rol oyuncularından biri olan Larentzakis’i sahneye çıkardılar ve yine agresif, sert takım savunmaları onları galibiyete taşıdı. Yunan ekibi, 18 üçlük isabeti bularak Euroleague kulüp rekoru eşliğinde aldığı bu ilk ve çok önemli deplasman galibiyetiyle beraber haftanın takımı ödülünün de sahibi oluyor.

Olympiacos Piraeus celebrates - EB21

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • William Howard (LDLC Asvel Villeurbanne): 23 sayı, 5-5 3sayı, 10 ribaund, 2 asist, 3 t.çalma, 33 verimlilik
  • Georgios Papagiannis (Panathinaikos): 18 sayı, 8-9 2sayı, 13 ribaund, 4 blok, 31 verimlilik
  • Shane Larkin (Anadolu Efes): 25 sayı, 4-8 3sayı, 7 asist, 2 t.çalma, 29 verimlilik
  • Pierre Oriola (FC Barcelona): 13 sayı, 4-6 2sayı, 9 ribaund, 5 asist, 25 verimlilik
  • Mario Hezonja (Unics Kazan): 17 sayı, 4-7 4sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 25 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu haftanın nefes kesen maçlarından birisi kuşkusuz Monaco ile LDLC Asvel Villeurbanne arasında oynandı. Fransa derbisinde önemli eksikleri bulunan Asvel deplasmanda olmasına rakibine karşı çok iyi direndi ve maçın zaten yıldızı olan William Howard‘ın orta sahadan göndediği şutla galibiyeti hanesine yazdıran takım olmayı başardı. 28 yaşındaki tecrübeli Fransız oyuncu forvet rotasyonundaki eksikleri çok iyi değerlendirdi ve özellikle can yakan, yüksek yüzdeli üçlükleri ile çoğu zaman Monaco savunmasını çaresiz bıraktı. Howard tam 37 dakika sahada kaldığı derbide 5-5 3sayı isabetiyle 23 sayı üretirken istatistiklerine 10 ribaund, 2 asist, 3 top çalma da ekledi ve sadece 1 top kaybı yaparak 33 verimlilik puanına ulaşarak hem maçın hem de haftanın en değerli oyuncusu seçildi.

William Howard celebrates - LDLC ASVEL Villeurbanne - EB21

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …