Güncel Haberler

Britanya Maçı İçin Barça’dan Sertaç’a İzin Çıkmadı!

2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri B grubu maçında Türkiye, 27 Kasım Pazar günü saat 19:00’da Sinan Erdem’de Büyük Britanya’yı konuk edecek.

Normal şartlarda TBF yetkilileri ve koç Ene, FC Barcelona‘nın Perşembe oynadığı Euroleague maçının ardından Sertaç Şanlı‘nın milli takım kampına katılmasını bekliyorlardı.

Ancak gelen haberlere göre İspanyol kulübünden Sertaç’a milli takım izni çıkmadı ve bu nedenle de tecrübeli uzundan Britanya maçında faydalanamayacağız. Bu gelişme üzerine de TBF yetkililieri FIBA’ya konuyla ilgili rahatsızlıklarını yazılı bir dilekçeyle bildirdiler.

TBF’den yapılan resmi açıklama şu şekildeydi:

Değerli medya mensupları,

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu ikinci maçında yarın saat 19.00’da İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda Büyük Britanya ile karşılaşacak olan A Erkek Milli Takımımızda, milli basketbolcumuz Sertaç Şanlı kadroda yer alamayacak.

İspanya Basketbol Ligi ekiplerinden FC Barcelona’da oynayan Sertaç Şanlı, kulübünün izin vermemesi nedeniyle milli takımımızın Büyük Britanya ile yapacağı maçta forma giyemeyecek.

Türkiye Basketbol Federasyonu konuyla ilgili rahatsızlığını FIBA’ya iletmiş olup gerekli girişimlerde bulunmuştur.

Bilginize sunarız.

Türkiye Basketbol Federasyonu

Ancak tabiki Euroleague’in FIBA’dan bağımsız bir organizasyon olduğunu unutmamak gerekli…

İspanyol kaynaklar Sertaç’ın kendi isteğiyle milli takıma gitmediğini belirtseler de bunun doğru olmadığını biliyoruz. Ayrıca Barça’nın ya da Sertaç’ın bunu istememesi için bir sebep yok çünkü İspanyol ekibinin milli takım arası nedeniyle haftasonu ya da yakın takvimde bir maçı bulunmuyor.

Sebep ne olursa olsun Sertaç’ın kadroda yer almayacak olması can sıkıcı ki bir kez daha gördük ki FIBA ile Euroleague arasında yaşanan bu takvim krizi devam ettiği sürece bundan en çok zarar gören oyuncular olacaklar yine…

Not: Barça’nın oyuncularından Brandon Davies de Uganda milli takımı ile Afrika elemelerinde boy gösterdi. Ama onun izni kontratına bağlı çünkü milli takımda oynama şartıyla Cotonou pasaportu da almış oldu ve bu sayede de Liga Endesa maçlarında yabancı statüsünde sayılmıyor…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Barça, Baskonia’nın Sürpriz Yapmasına İzin Vermedi

Turkish Airlines Euroleague 19. hafta mücadelesinde FC Barcelona konuk ettiği Baskonia karşısında 89-85’lik skorla kazanarak …