Güncel Haberler

Fransa Basketbol Federasyonu Başkanı’ndan Euroleague’e Ağır Eleştiri!

Fransa Basketbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Siutat, yaptığı sert eleştirilerle Turkish Airlines EuroLeague organizasyonuna karşı tepkisini gösterdi.

FIBA ve EuroLeague arasında takvim konusundaki anlaşmazlık, çok uzun süredir devam ediyor. Bu sebepten EuroLeague oyuncuları, sezon içindeki Milli Takım aralarında ülkelerini temsil etmekte çok zorlanıyor.

Fransa Basketbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Siutat, EuroLeague’in takvimi yönetmesi konusundaki huzursuzluğunu anlattı.

Bu hafta AS Monaco ve LDLC ASVEL, Fransa derbisinde Cuma akşamı saat 22.00’de karşılaşacaklar. Aynı anda Fransa Milli Takımı da bu karşılaşmadan tam 30 dakika sonra Karadağ karşısında maça çıkacak.

Federasyon Başkanına göre iki takım, değişiklik için organizasyona başvurmuş fakat bu başvuru reddedilmiş. L’Equipe’e konuşan Siutat:

Bu ilk kez olmuyor ve çok acınası bir durum. Bilhassa her iki takımın da tarihi değiştirmek için başvuruda bulunduğunu düşünülürse. Bu şekilde ASVEL ve/veya Monaco’dan oyuncular ülkelerini temsil edebilirdi. Bu, ünlü Süper Lig formatı olmasaydı futbolda asla yaşanmazdı. Eğer biz maçımızı Perşembe günü oynasaydık, EuroLeague Monaco – ASVEL maçını da Perşembe gününe koyardı. Ne kadar üzücü. Bundan kim ne kazanıyor? Her zaman söylediğim gibi, EuroLeague organizasyona karşı hiçbir art niyetim yok. Fakat tekrar ediyorum, yönetilme şekli tamamen acınası vaziyette.

Milli Takım araları olmaya başladığından bu yana EuroLeague her zaman maçları aynı saate koyuyor. Bu arada da Fransa takımları gibi diğer takımlar da bir modifikasyon istedi. Ancak EuroLeague, tek taraflı bir şekilde hayır demeye devam etti. Ben de soruyorum. Bu işin sorumlusu kim? Jordi Bertomeu mu? Başka birisi mi? Kim reddediyor? Neden? Umuyorum yeni yönetimle birlikte bu tip şeyler de değişir.

L’Equipe & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …