Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (11.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague 11. hafta programı tamamlandı.

Temsilcimiz Anadolu Efes ile güldüğümüz, Fenerbahçe Beko’nun bizi bir kez daha üzdüğü bir haftayı geride bıraktık. Gelin birlikte aynı zamanda çift maç programının ikinci kısmı olan bu zorlu haftanın panoramasını oluştururken ödülleri de sahipleri ile buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Çift maç haftasına 9 maçta 0 çekerek başlamış olan lig sonuncusu Zalgiris Kaunas, Zalgirio Arena’da önce Panathinaikos’u yenmiş ve sonrasında ise yine kendi sahasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko’yu konuk etmişti. İlk çeyrekte sarı lacivertlilerin agresif oyunu karşısında zorlansalar da ikinci çeyrekle beraber Kalnietis liderliğinde çok iyi organize olan Litvanya temsilcisi, eski takımına karşı skor patlaması yaşayan Ulanovas’ın yanına Dragic ve Webster’ı da skor opsiyonu olarak ekleyince 2. çeyrekten itibaren üstünlüğü ele almış ve kendi adlarına sezonun en iyi hücum performansını sergilemişlerdi. Ribaundlarda 28-23 üstünlük kurdukları ve yay gerisinden 46.2% 3 sayı isabeti ile oynadıkları maçı 86-75 gibi farklı bir skorla kazanarak haftanın takımı ödülünün de sahibi oldular.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Lorenzo Brown (Unics Kazan): 21 sayı, 7-11 2sayı, 5 ribaund, 9 asist, 31 verimlilik
  • Kostas Sloukas (Olympiakos): 18 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 29 verimlilik
  • Mario Hezonja (Unics Kazan): 22 sayı, 7-8 2sayı, 7 ribaund, 5 asist, 28 verimlilik
  • Nicolas Laprovittola (FC Barcelona): 25 sayı, 7-12 3sayı, 7 ribaund, 2 asist, 28 verimlilik
  • Moustapha Fall (Olympiakos): 12 sayı, 5-8 2sayı, 11 ribaund, 5 asist, 27 verimlilik
Lorenzo Brown - UNICS Kazan - EB21

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Fenerbahçe’deki beklentileri karşılayamadığı sezonun ardından yeni bir sayfa açarak Unics Kazan‘a transfer olan Lorenzo Brown, her geçen gün kalitesini konuşturuyor bu sezon. Atletizmi ve deliciliği ile hücumda takımın önemli skor opsiyonlarından biri olmasının yanı sıra, takımın organizasyonunu da üstlenen ve asistleri ile arkadaşlarını besleyen tecrübeli oyun kurucu, ribaundlara katkı vermesi ve savunmada da fiziksel artılarını iyi kullanmasıyla koç Perasovic’in sahadaki lideri konumunda. Bu hafta da Alba karşısında takımının farklı kazanmasında baş rol oynayan Brown, 33:30 dakika sahada kalırken 7-11 2sayı, 2-4 3sayı isabetleriyle 21 sayı üretirken istatistiklerine 5 ribaund, 9 asist, 2 top çalma ekleyerek 31 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …