Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe, Lig Sonuncusundan Fark Yedi!

Turkish Airlines Euroleague 11. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko, konuk olduğu lig sonuncusu Zalgiris Kaunas‘a 86-75 ile yenilmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Zalgiris 11. maçında 2. kez kazanarak averajla son sırada yer almaya devam etti. Fenerbahçe Beko ise 11. maçında 8. kez kaybederek averajla 15. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Zalgiris’de eski Fenerbahçeli Edgaras Ulanovas 18 sayı, 3-4 3sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ile yıldızlaşırken, Zoran Dragic 13 sayı, 2 ribaund, Tai Webster 11 sayı, Mantas Kalnietis 11 sayı, 11 asist ve Tyler Cavanaugh 10 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Temsilcimiz adına ise Nando De Colo 17 sayı, 3-7 3sayı, 4 ribaund, 5 asist ile öne çıkarken, Jan Vesely 13 sayı, 3 ribaund, 3 asist ve Pierria Henry 13 sayı, 3-6 3sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 blok ile direnene diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler aslında maça iyi başladı ve uzun süredir özlediğimiz üzere asistler üzerinde skor üretmeyi başardılar, ilk 7dakikada tam 7 asist üzerinden skor ürettik. De Colo’nun da dış şutlar ile maça iyi başlaması ve hücuma liderlik etmesi olumlu noktalardı ama savunmayı oturtamadığımız için iyi başladığımız maçta ilk çeyreğ.i ancak 18-16 önde kapatabildik. İlk çeyrekte hiç top kaybı yapmayan temsilcimiz ikinci çeyreğe üst üste top kayıpları ile başlayınca bunu değerlendiren ve hızlı hücum sayılarına dönüştüren Zalgiris skorda da öne fırlamayı başardı. Hücumda adeta oyun kurucusuz oynayan ve organize olamayan Fenerbahçe, sadece bireysel çabalarla skor üretmeye çalışınca tam anlamıyla kontaığı kapattı ve ev sahibi ekip taraftar desteğini de arkasına alarak sürekli çembere atak ederek üretimini sürdürdü, devreye de 38-29 ile önde gitmeyi başardılar. Temsilcimiz bu çeyrekte sadece 1 kez asist üstünden skor üretebildi…

Soyunma odasında daha agresif dönmesi ve reaksiyon göstermesi beklenen Fenerbahçe maalesef yine ortalarda yoktu. Zalgiris farkı daha da açmak içimn iştahlı oynarken, temsilcimiz sadece seyretmekle yetindi. Vesely biraz kıpırdanıp bireysel performansıyla takımını oyunda tutmaya çalışsa da farkın 15 sayılara çıkmasına engel olamadı. Polonara’nın da Vesely’e destek olması, gününde olmayan Guduric’in yerine Shayok’dan gelen katkıyla farkı düşürdük ve son çeyreğe 64-59 geride girdik. Son çeyreğin hemen başında Henry’den gelen üçlükle farkı 2 sayıya düşürdük ve umutlandık. Ancak eski Fenerbahçeli Ulanovas’dan gelen ekstra sayılar canımızı çok yaktı ve eski takımına karşı özel bir konsantrasyonla oynayan tecrübeli oyuncu üst üste bulduğu sayılarla takımının farkı yeniden 10 sayıya çıkarmasını sağladı. Son bölümde oyundan iyice düşen temsilcimiz karşısında farökı 16 sayıya çıkaran Zalgiris, sonrasında oyunu rölantiye alınca farkı biraz olsun erittik ama 86-75’lik skorla kaybetmekten kurtulamadık.

Fenerbahçe’de maalesef ne benchte ne de sahada yolunda giden bir tek şey bile yok! Koç Djordjevic halen gereksiz rotasyonlarla, daha önce birlikte oynamayan isimleri denemeye, halen savunma odaklı basketboldan bahsederken Polonara yerine Booker’a daha fazla süre vermeye devam ediyor. Oyuncular ise koçun ısrarla vurguladığı takım olgusunun, paylaşımın aksine sürekli bireysel performanslarla takımlarını ayakta tutmaya çalışıyorlar. Vesely ile De Colo arasında bir kopukluk var, Shayok, Guduric, Henry saman alevi gibi bir varlar bir yoklar ve Booker savunmada ciddi zaaf yaratıyor. Pierre’in de olmayışı savunmada takımı ekstra aşağı çekiyor. Özetle Fenerbahçe’nin acilen silkelenmesi ve takımdaki rolleri yeniden dizayn ederek özellikle hücumda takımın 1 numarasını netleştirmesi, organizasyonu kurması ve savunmada da enerji yüklü isimleri Pierre, Polonara, Vesely üçlüsünü daha fazla sahada tutacak yollar bulması gerekiyor. Elbette daha sezonun yarısındayız ve gidilecek uzun bir yol var ama bir kaç hafta daha toparlanma sinyalleri gelmezse maalesef tünelin sonu karanlık, çıkış yok!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …