Güncel Haberler

Analiz: Efes Makinesi Çalışmaya Başladı!

Turkish Airlines Euroleague 11. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, konuk ettiği AS Monaco‘yu 98-77’lik skorla çok rahat geçti.

Bu sonuçla Anadolu Efes, 11. maçında 5. kez kazanırken, Monaco ise 11. maçında 6. kez kaybetti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimzide Rodrigue Beaubois 17 sayı, 3-6 3sayı, 3 ribaund, 7 asist ile öne çıkarken, Shane Larkin 14 sayı, 3-4 3sayı, 3 ribaund, 4 asist, 3 top çalma, Adrien Moerman 14 sayı, 7 ribaund ve Tibor Pleiss 12 sayı, 6-8 2sayı, 4 ribaund, 2 blok ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Monaco cephesinde ise Donatas Motiejunas 21 ssayı, 3-3 3sayı, 5 ribaund ile en skorer isim olurken, Paris Lee 18 sayı, 4-5 3sayı, 4 ribaund, 3 asit ve Dwayne Bacon 12 sayı, 3 top çalma ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Olympiakos karşısında alınan farklı galibiyetin moraliyle maça agresif ve iyi bir giriş yapan temsilcimizde özellikle Beaubois ile Pleiss’ın etkili performansı daha maçın başında farkı getirdi. Monaco 9 sayılık farkın ardından geç olmadan toparlandı ve üst üste basketlere engel olamayınca, özdellikle Motiejunas ve Lee’den gelen basketlerle maça ortak oldular. İlk çeyreği temsilcimiz 24-20 önde tamamladı. İkinci çeyrekle beraber “şampiyon” Efes’i yine sahada görmeye başladık. Hücumda müthiş bir ritm yakalayan temsilcimiz, pas trafiğini iyi kurunca iç-dış dengesini de yakaladı ve savunma kaynaklı hızlı hücıum sayılarıyla da farkı açmaya başladık. Monaco ise yıldızların bireysel performanslarla çıkardığı ekstra basketlerle maça tutunmaya çalıştı. Hücumda tam anlamıyla şov yapan temsilcimiz devreye de 58-40’lık skorla önde girdi.

Soyunma odasından daha kontrollü bir oyunla dönen ve tempoyu düşürüp, savunmayı sertleştiren Monaco, yakaladığı 14-2’lik seriyle bir kez daha ümitlendi. Bitime 7 dakika kala kenara alınan James, koçla konuştuktan sonra soyunma odasına gitti ve dönüşte dizine buz torbası ile tedavi yapıldı, tekrar oyuna dönmedi. Onun yokluğıunu da iyi değerlendiren ce hücumda yeniden istediği tempoyu bulan temsilcimiz farkı açmaya başladı. Micic’in suskun olduğu bir günde formda Beaubois’nın skorer oyunu ve Larkin’in de ona eşlik etmesi, tabi Pleiss ve Moerman’ın da dev reye girmesiyle eski günlerdeki Efes’i sahada daha çok görmeye başladık. Son çeyrekte de etkinliğini sürdüren temsilcimiz farkı korudu ve 98-77 gibi net bir skorla kazanarak serisini 3 maça çıkardı.

Efes hücuma pas trafiğini kurup, ritmi bulduğunda ve içerden skor katkısı almaya başladığında yıldız kısalarıyla beraber durdurulaması neredeyse imkansız olan bir takım. Micic, Simon, Bryant gibi isimlerin sıradan oynadığı bir maçta bile 98 sayılara çıkabilmeleri de zaten bu potansiyeli bir kez daha gösterdi. 3 maç üst üste kazanarak kötü sezon başlangıcının ardından “şampiyon” kimliğine yeniden bürünen lacivert beyazlılar artık yüzleri güldürmeye, keyif vermeye başladı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …