Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (10.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 10. hafta geride kaldı, ligin ilk yarısı su gibi akıp geçti yani.

Fenerbahçe ile üzüldüğümüz, sonrasında Anadolu Efes ile keyiflendiğimiz bu haftanın da panoramasını birlikte oluştururken ödülleri sahiplerine teslim edelim. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

EuroCup finalisti olarak Euroleague sahnesine yıllar sonrasında tekrar geri dönme fırsatı yakalamış olan Unics Kazan, koç Perasovic’i göreve getirmiş ve transfer döneminde önemli hamlelere de imza tarak dikkatleri üstüne çkemişti. Sezona da beklentilerin üstünde bir performansla girmişlerdi. Bu hafta ise konuk ettikleri liderlik koltuğunda oturan, 9 maçta sadece 1 kaybetmiş formda Olimpia Milano karşısında artık takımın oturduğunu, üst düzey performanslara imza atabileceğinin mesajını net olarak verdiler. Baştan sona üstün götürdükleri maçta özellikle kısaların dış şutlarda etkili olması, geldiği günden beri en iyi performansını sergileyen eski NBA yıldızı Mayo ve John Brown’ın enerjik oyunu sayesinde 97-71 gibi dikkat çekici bir skorla kazandılar ve bu dominant galibiyet de onlara haftanın takımı ödülünü getirdi alkışlarla.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Scottie Wilbekin (Maccabi Tel Aviv): 37 sayı, 6-12 3sayı, 2 ribaund, 8 asist, 2 t.çalma, 37 verimlilik
  • Rodrigue Beaubois (Anadolu Efes): 29 sayı, 7-10 3sayı, 5 ribaund, 33 verimlilik
  • Jordan Loyd (Zenit): 25 sayı, 3-6 3sayı, 6 ribaund, 3 asist, 5 t.çalma, 33 verimlilik
  • Steven Enoch (Bitci Baskonia): 23 sayı, 10-12 2sayı, 11 ribaund, 32 verimlilik
  • Vladimir Lucic (FC Bayern Munich): 22 sayı, 4-7 3sayı, 7 ribaund, 3 asist, 28 verimlilik
Scottie Wilbekin, MVP de la jornada 10 de la EuroLeague - Piratasdelbasket

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Maccabi Tel Aviv‘nin takım olarak iyi işlere imza attığı, daha çok Williams, Nunnally, Zizic, Evans, Reynolds gibi isimlerin ön plana çıktığı son haftaların ardından asıl lider, asıl yıldız Scottie Wilbekin bu hafta Monaco karşısında sazı eline alarak sahneye çıktı. Tecrübeli guard uzun süredir kendisinden hem koç Sfairopoulos hem de taraftarların beklediği şekilde sorumluluk aldı ve karşısında James gibi düello güdüsünü tetikleyen bir yıldızın olmasıyla beraber daha yüksek seviyede daha agresif bir oyun sergiledi. 33 dakika sahada kalan yıldız oyun kurucu, 7-10 2sayı, 6-12 3sayı, 5-6 s.atış isabetleriyle 37 sayı üretirken istatistiklerine 2 ribaund, 8 asist, 2 top çalma ekledi ve toplamda 37 verimlilik puanına ulaşarak alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …