Güncel Haberler

Beşiktaş, Litvanya’da Rytas ile Karşılaşıyor

FIBA Şampiyonlar Ligi 4. hafta mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş Icrypex, Litvanya’da Lietuvos Rytas ile karşılaşacak.

17 Kasım Çarşamba saat 20:30’da başlayacak karşılaşmayı basketbol severler Tvibu Spor ekranlarından canlı olarak izleyebilirler.

Rytas 3 maçından sadece birini kazanabildi ve bu maçı kaybetmeleri durumunda 2 veya 3. sıra için şanslarını epey zora sokmuş olacaklar. Son maçta belirttiğim gibi İstanbul’da konuk oldukları temsilcimize uzatma sonunda 82-79 ile kaybetmişlerdi. Sonrasında bu haftasonu kendi liglerinde oynadıkları maçta ise Jonava’yı 76-60 gibi net bir skorla kendi sahalarında yenmişlerdi. O maçta Ndour 18 sayı, 6 ribaund, 4 asist, Smith 16 sayı, 5 ribaund ve Buva 14 sayı, 10 ribaund ile öne çıkan isimlerdi.

Siyah beyazlılar ise 3 maçlarından 2 tanesini kazandılar ve liderlik yarışındaki iddialarını sürdürüyorlar. Bildiğiniz üzere gruplarını lider bitiren 8 takım direkt olarak Top 16 bileti kapmaya hak kazanacaklar. Temsilcimiz son maçında Litvanya ekibini İstanbul’da konuk etmiş ve uzatma sonunda 82-79 ile yenmeyi başarmıştı. Haftasonu oynadıkları son BSL maçında ise güçlü rakipleri Karşıyaka’yı deplasmanda 67-79 ile yenerek ne kadar formda olduklarını gösterdiler. O maçta Lawson 24 sayı, 12 ribaund, Whitehead 18 sayı, 3 ribaund, 6 asist ve Hollis-Jefferson 17 sayı, 6 ribaund ile galibiyetin mimarları olmuşlardı.

Temsilcimizde Egehan ve Ercan hastalıkları nedeniyle forma giyemeyecekler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …