Güncel Haberler

Anadolu Efes’in Konuğu Olympiakos

Turkish Airlines Euroleague 10. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de Olympiakos‘u konuk ediyor.

17 Kasım Çarşamba günü saat 20:30’da başlayacak ve beIN Sports 3 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak karşılaşmayı Juan Carlos Garcia, Milan Nedovic, Uros Obrknezevic hakem üçlüsü yönetecek.

Turkish Airlines Euroleague’in dokuzuncu haftasında Anadolu Efes, Almanya’nın Alba Berlin takımını deplasmanda 90-63 mağlup etmiş, Olympiacos ise Rusya’nın Zenit St Petersburg takımına deplasmanda 84-78 yenilmişti. Euroleague’de dokuzuncu haftanın ardından Anadolu Efes üç galibiyet ve altı mağlubiyet ile 12., Olympiacos ise altı galibiyet ve üç mağlubiyet ile dördüncü sırada yer alıyor.

Avrupa arenasındaki 737. maçına çıkacak olan temsilcimiz, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 736 karşılaşmada 418 galibiyet ve 318 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,8) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 489. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 488 karşılaşmada 261 galibiyet ve 227 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,5) elde etti.

Anadolu Efes ile Olympiacos, Avrupa kupalarında bugüne kadar 46 kez karşılaşırken, takımımız 22 galibiyet ve 24 mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan dört maçta temsilcimiz bir galibiyet ve üç mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 42 karşılaşmada takımımız 21 galibiyet ve 21 mağlubiyet elde etti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …