Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (8. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi 8. Hafta programı geride kaldı.

Her geçen gün daha kaliteli ve daha çekişmeli maçlar izlemeye devam ettiğimiz ligimizde bu haftanın panoramasını gelin birlikte hazırlayalım ve her zamanki gibi ödülleri sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon öncesi transfer piyasasında yaşanan gelişmelerin ardından en çok merak edilen takımlardan biri kuşkusuz Beşiktaş ıcrypex’di. Çünkü siyah beyazlılar geçen sezon genç yıldızların liderliğinde bir proje takımıydı. Ancak Alperen, Şehmuz ve Sadık’ın ayrılmasıyla yerleri doldurulamadı. Bunun yerine artık koç Kandemir’in klasikleşen takımlarından birine dönüştü. Yani yetenekli, Avrupa tecrübesi düşük ve uygun maliyetli Amerikalılar’ın takımı oldu. Sezonun ilk bölümünde aslında transferlerde sorunlar da yaşadılar. Ama son haftalarda artık takım oturdu ve yabancı oyuncular da maç ve maç hem Beşiktaş’a hem de Avrupa basketboluna adapte olmaya başladılar. İşte bu adaptasyon süreci ilerledikçe Beşiktaş da yükselmeye devam ediyor. İşte bu hafta da çok önemli bir deplasman galibiyetine imza attılar. Ligimizin ve BCL’nin güçlü ilk 4 adaylarından biri olan Karşıyaka’yı ateşli taraftarının önünde yenmeyi başardılar. Üstelik de İzmir ekibini kendi silahıyla vurdular, çok iyi bir savunma performansıyla 67-79’luk skora imza attılar ve haftanın en iyi takımı ödülünün de alkışlarla sahibi oldular.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Dedric Lawson (Beşiktaş Icrypex): 24 sayı, 3-4 3sayı, 12 ribaund, 34 verimlilik
  • Octavius Ellis (Türk Telekom): 20 sayı, 8-10 2sayı, 12 ribaund, 2 asist, 31 verimlilik
  • Alpha Kaba (Gaziantep): 18 sayı, 8-10 2sayı, 12 ribaund, 2 asist, 3 blok, 30 verimlilik
  • Eric Buckner (HDI Sigorta Afyon Belediyespor): 20 sayı, 7-9 2sayı, 9 ribaund, 5 asist30 verimlilik
  • Troy Caupain (Darüşşafaka): 23 sayı, 5-8 3sayı, 3 ribaund, 5 asist, 3 t.çalma, 24 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Ne demiştik, koç Kandemir’in sisteminin, yıllardır düşük bütçeli takımlarla yakaladığı başarının temelinde uygun maliyetli, Avrupa tecrübesi olmayan ve bireysel yetenekleri üst seviyede olan Amerikalı oyuncular vardır. İşte bu sezon koç Kandemir’in Beşiktaş Icrypex ve Avrupa basketboluna kazandırdığı yeni yıldızlardan biri de Dedric Lawson. Japonya’daki 1 sezonluk macerasından sonra Avrupa kariyerine ülkemizde başlayan yetenekli uzun, adaptasyon sürecini artık tamamladı diyebiliriz rahatlıkla. Dış şut tehditinin yanı sıra ribaudlardaki dominant performansı ile de dikkat çekiyor ki ligimizde ribaund krallığında da ikinci sırada şuanda. Bu hafta da zorlu Karşıyaka deplasmanında 38:10 dakika sahada kalırken 6-8 2sayı, 3-4 3sayı isabetleriyle 24 sayı üretirken istatistiklerine 12 ribaund, 1 asist, 1 blok ekledi ve toplamda 34 verimlilik puanı elde ederek de haftanın en değerli oyuncusu oldu.

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

  • Buğrahan Tuncer (Anadolu Efes): 14 sayı, 5-6 2sayı, 4 ribaund, 8 asist, 22 verimlilik
  • Deniz Kılıçlı (Büyükçekmece): 20 sayı, 10-12 2sayı, 6 ribaund, 22 verimlilik
  • İlkan Karaman (Semt77 Yalovaspor): 17 sayı, 8 ribaund, 2 top çalma, 22 verimlilik
  • Ayberk Olmaz (HDI Sigorta Afyon Belediyespor): 18 sayı, 5 ribaund, 20 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 16 sayı, 3-8 3sayı, 10 ribaund, 3 asist, 19 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …