Güncel Haberler

İDDİA: Timma, Unics Kazan ile Anlaşmak Üzere (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekiplerinden VTB Ligi temsilcisi Unics Kazan, önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Geçen sezon Khimki forması ile izlediğimiz bu sezon henüz bir takımın formasını giymeyen Janis Timma ile anlaşmak üzereler BasketNews’da yer alan habere göre.

2.01 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli forvet, geçen sezon Euroleague’de 16 maçta görev almış ortalama 24.6 dakika sahada kalırken 7.1 sayı, %35.0 3sayı, 2.8 ribaund, 1.0 top çalma ve VTB’de ise 10 maçta ortalama 23.9 dakika sahada kalırken 6.8 sayı, 2.4 ribaund, 2.1 asist istatistikleriyke katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Timma güçlü fiziği ile her iki forvet pozisyonunda da rahatlıkla görev alabilen bir isim, tam bir basketbolcu fiziğine sahip. Çok iyi bir şutör, halen Avrupa’daki en çabuk mekaniklerden birine sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Gerek perdelerden çıkarak gelip kullandığı, gerek ceza atışlaryla etkili. Ayrıca daha da önemlisi dribbling üstü kendi şutunu yaratabiliyor. Göründüğünden çok daha atletik bir oyuncu olan Timma, potaya gittiği pozisyonlarda da güçlü fiziği ile bunu birleştirince ekstra tehlikeli oluyor.

Hücumda önemli artıları olsa da savunmada vasat bir isim. Aslında bu da onu kariyeri boyunca en çok zorlayan, bir basamak daha yukarı çıkmasını engelleyen faktördü. Özellikle yanal çabukluğu kötü olduğu için perimetre savunmasında zorlanıyor. Ayrıca fiziksel artılarına rağmen ribuandlarda etkisiz bir isim, onun fiziğinde ve pozisyonunda oynayan bir oyuncunun rahatlıkla 5-6 ribaund ortalamalarına sahip olması beklenir… Tabi hücum tarafında da eksileri var. Öncelikle top tekniği çok iyi değil, bu da penetrelerdeki verimliliğini düşürüyor. Diğer taraftan sorumluluk almaktan kaçan bir yapısı var, oyunun ona gelmesini fazla bekliyor, bu da bir çok pozisyonda pasif kalmasına hatta ortadan kaybolmasına neden oluyor.

Özetle kariyeri düşüşte olan bir isim. Yıllardır net olarak bilinen bu eksilerini geliştirme konusunda ilerleme kaydedememiş bir isim. Dolayısıyla artık Euroleague sahnesinde ancak ortalama takımlarda benchten gelerek dış şutlarıyla katkı vermesi beklenecek alternatif bir silah olarak değerlendirilebileceğini düşünüyorum. Play-off hedefleyen Kazan için de bu anlamda doğru bir hamle. Forvet pozisyonunda özellikle Vorontsevich kenardayken yeteri kadar dış şut katkısı alamamaları, Hezonja’nın da 3 numarada halen istikrarı yakalayamamış olması iki ismi de yedekleyebilecek olmasıyla beraber doğru bir hamle. Tecrübesini sahaya yansıtıp kısıtlı sürelerde yüksek şut yüzdeleri ile verimli oynayabilirse çok faydalı olur play-off hedefleyen Kazan’da.

https://youtu.be/uZTohaP27iw

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …