Güncel Haberler

İDDİA: Baskonia, Nnoko’nun Yerini NBA Patentli Uzun ile Dolduruyor! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden İspanya Liga Endesa ekiplerinden Bitci Baskonia, uzun rotasyonunda değişikliğe gidiyor.

Koç Ivanovic’in performansından memnun olmadığ ve yolların ayrılması beklenen Kamerunlu uzun Landry Nnoko, yerine transfer edecekleri isim belli oldu. Vitoria yerel basınından Noticias de Alava’ya göre NBA patentli uzun Bismack Biyombo ile anlaşmak üzereler.

2.06 metre boyunda olan 29 yaşındaki Kongolu uzun, geçen sezon Charlotte Hornets’da 66 maçta ortalama 20.5 dakika süre almış, 5.0 sayı, 5.3 ribaund, 1.2 asist, 1.1 blok istatistikleriyle katkı vermişti. Bu sezon için ise bir kontrat kapamadı, şuanda boşta.

Biyombo kariyeri boyunca 3 farklı takımda toplam 702 normal sezon maçına çıkmış, ortalama 20.2 dakika süre alırken, 5.0 sayı, 5.3 ribaund, 1.2 asist, 1.1 blok kariyer istatistikleri yakalamıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Koç Ivanovic’in sisteminin savunma odaklı olduğunu biliyoruz. Bu nedenle de uzun oyuncuların savunmaya verecekleri katkı çok önemli. Nnoko transferinin de nedeni boyalı alandaki fiziksel oyunu ve ribaundlardaki katkısı idi. Ama Kamerunlu uzun beklentilerin çok altında kaldı. Onun yerine sezonun bu bölümünde Avrupa piyasasında oyuncu bulmak hiç kolay değil. Ayrıca Afrikalı oyuncular Liga Endesa’da yerli rotasyonunda yer alabildikleri için Nnoko’nun yerini yine böyle bir isimle doldurmak istediler. Biyombo hamlesine yönelmelerinin bir diğer nedeni de bu zaten.

Kongolu uzun NBA kariyerinde 20 dakika ortalama ile süre aldı ve ciddi bir tecrübeye sahip. Ama tabiki Euroleague’de çaylak olacak. Güçlü fiziği, çalışkanlığı, kaliteli karakter, takım oyununa yatkınlığı ve hem ribaundlardaki dominant performansı hem de çember koruma konusunda etkili bir silah olması koç Ivanovic’in tüm isteklerini yerine getirebilecek bir noktaya getiriyor onu. Özellikle Enoch ve Costello’yu kenardan gelerek savunma enerjisi anlamında yedekleyebilecek olması, yüksek tempoya da yatkın mobil bir uzun olması önemli artılar. Ancak hücumda çok sınırlı bir isim. İkili oyunlarda çembere yakın bitirişler ve hücum ribaundları sonrası bulduğu ikinci şans sayıları tek üretim noktaları. Şut tehditi olmadığı gibi serbest atış çizgisinde de problemli bir uzun, %44 gibi kötü bir isaber oranına sahipti geçen sezon.

Baskonia’nın Nnoko’dan özellikle savunma ve fiziksel oyun konusunda katkı alamıyor olması koç Ivanovic’in sistemini ciddi anlamda negatit etkilemiş durumda. Enoch da henüz çok tecrübesiz bu seviyeler için. Dolayısıyla pota altına, atletik, güçlü fizikli ve savunma odaklı bir ismi eklemeleri sezonun geri kalanı için onlar adına kritik olacak. Biyombo’nun çalışkanlığı ve yüksek profesyonelliği ile takıma uyum sağlamakta sorun yaşamayacağını, enerjisi ve tecrübesi ile değer katacağını düşünüyorum Euroleague seviyesinde.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …