Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (9.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 9. hafta programını tamamladık.

Temsilcilerimizden Anadolu Efes ile keyfimizin yerine geldiği, Fenerbahçe Beko ile ise ciddi anlamda canımızın sıkıldığı bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi birlikte haftanın panoramasını hazırlayalım ve ödülleri sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezon tam 29 yıl sonra Final Four biletini kapmayı başaran Olimpia Milano, bu yaz yaptığı hamleler ve kurduğu iddialı kadroyla çıtayı düşürmek istemediğinin mesajını net olarak vermişti. Bunun meyvelerini de sezonun başından itibaren toplamaya başladılar. Koç Messina’nın öğrencileri bu hafta İstanbul’da geçen hafta deplasmanda CSKA’yı deviren formda temsilcimiz Fenerbahçe’ye konuk oldular. Herkes çekişmeli ve keyifli bir maç beklerken İtalyan ekibi müthiş savunması ve maçın başında bulduğu isabetli dış şutlarla fişi çok erken çekti. İlk 3 çeyrek boyunca savunma disiplininden hiç ödün vermeyen Milano, ilk çeyretek 3-22’lik üstünlük sağladığı temsilcimizi 43-68 gibi müthiş bir skorla yenerek bu sezon da Final Four’un en güçlü adaylarından olduğunu tekrar rakiplerine gösterdi ve alkışlarla haftanın en iyi takımı ödülününm sahibi oldu.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): 25 sayı, 4-4 3sayı, 4-4 2sayı, 5-6 s.atış, 8 ribaund, 2 asist, 37 verimlilik
  • Vasilije Micic (Anadolu Efes): 19 sayı, 4-7 3sayı, 4 ribaund, 9 asist, 4 top çalma, 28 verimlilik
  • Nikola Kalinic (Kızıl Yıldız): 22 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 27 verimlilik
  • Krunoslav Simon (Anadolu Efes): 18 sayı, 4-5 2sayı, 5 ribaund, 3 asist, 3 top çalma, 26 verimlilik
  • Vincent Poirier (Real Madrid): 12 sayı, 3-3 2sayı, 6-6 s.atış, 4 ribaund, 2 asist, 23 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):,

Avrupa’nın en pahalı oyuncusu olan ve Euroleague’de Ekim ayının MVP’si seçilen FC Barcelona‘nın süper yıldızı Nikola Mirotic, Kasım ayına da nefis bir giriş yaptı diyebiliriz. Takımının formsuz ve kötü durumda olan bir diğer İspanyol ekibi Baskonia karşısında elde ettiği 93-67’lik galibiyetin başmimarı İspanyol forvetti kuşkusuz. 18:20 dakika gibi kendi adına çok sınırlı bir sürede sahada kalmasına rağmen sadece 1 serbest atış kaçırarak, 4-4 2sayı, 4-4 3sayı, 5-6 s.atış isabetleriyle 25 sayı üreten Mirotic, istatistiklerine 8 ribaund, 2 asist, 1 top çalma eklemiş ve sadece 1 top kaybı yapmıştı. Farkın açılmasıyla kenara geldiği için çok daha yüksek bir verimlilik puanına ulaşma şansını kaçırmış olsa da yine de elde ettiği 37 verimlilik puanı onu haftanın MVP’si yapmak için yeterli oldu.

Nikola Mirotic, MVP October - FC Barcelona - EB21

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …