Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe’den Kulüp Tarihinin En Kötü Gecesi!

Turkish Airlines Euroleague 9. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği Olimpia Milano karşısında hiç varlık gösteremedi ve 43-68’lik skorla kalp kırıcı bir mağlubiyet aldı. 43 sayı sarı lacivertlilerin tarihine de en kötü performans olarak geçmiş oldu.

Bu sonuçla Milano derecesini 8-1 yaptı ve liderlik koltuğunda oturaya devam etti. Fenerbahçe Beko ise derecesini 3-6 yaptı ve averajla 14. sırada yer alabildi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Milano’da Shavon Shields 13 sayı, 3-6 3sayı, 4 ribaund, 4 asist ile öne çıkarken, Gigi Datome 11 sayı, 3-6 3sayı, 2 ribaund, Kostas Mitoglou 9 sayı, 6 ribaund ve Nicolo Melli 6 sayı, 6 ribaund, 6 top çalma ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Temsilcimizde ise Pierria Henry 12 sayı, 2 ribaund ile en skorer isim olurken, Jan Vesely 9 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 3 top çalma ve kenardan gelen Şehmus Hazer 9 sayı, 2 asist, 2 top çalma ile direnmeye çalışan diğer isimler oldular ama yetersiz kaldılar.

EDİTÖR YORUMU:

Bu maç için teknik analiz yapmak maalesef çok zor… Ama Fenerbahçe’nin CSKA karşısında aldığı galibiyetin “göz boyadığını”, CSKA’nın tam kapasite ve gerçek gücünde değilken bu galibiyetin geldiğini tekrar hatırlamamız gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca bir kez daha gördük ki Fenerbahçe özellikle kısaların üretimi konusunda sezon başında kafalardaki soru işaretlerinin büyüyerek devam etmesine neden oluyor. Henry’nin Baskonia’daki gibi açık alanı bulamaması, yarı sahada vasat kalması, Guduric’in sakatlık sonrası bir türlü kendisine gelememesi ve en büyük problem ise De Colo’nun bir numarada oynamak zorunda kalması üstelik de bunu yaparken aynı zamanda da skor yükünü çekmesinin beklenmesi… İşte guard rotasyonunda böyle problemler varken de Milano gibi üst düzey, Final Four kalibresindeki takımlara karşı ayakta kalamıyorsunuz. Peki şimdiye kadar Fenerbahçe nasıl kazandı neleri doğru yaptı? Öncelikle sarı lacivertlilerin etkili olabilmesinin temel nedeni Vesely başta olmak üzere Shayok, Polonara, Booker gibi isimlerin enerjisi. Ama bu enerjinin ortaya çıkabilmesi için de açık alanı bulmaları, hücumda ritmlerini yakalamaları gerekiyor.

Elbette bu maç can sıkıcı bir mağlubiyet aldı sarı lacivertliler ve çift maç haftası öncesi mental olarak toparlanmaları zor olacak. Ama hemen karamsarlığa bağlamamak gerekli bir maçla. Adım adım ilerlemek lazım, maç ve maç bakmak lazım bundan sonrasında. Madem bu takım enerji ile, yüksek tempo ve hücum performansı ile ayakta kalıyor o zaman koç Djordjevic’in de durumu artık kabullenip takımı buna göre dizayn etmesi gerekiyor. Çünkü Fenerbahçe’nin savunmada işleri çözebilmesi için hücumda toparlanması gerekiyor, bunu Milano maçıyla bir kez daha anlamış oldu. Aksi olsaydı bu akşam 21-3 gibi bir skordan sonra savunma ile dönebilirdi Fenerbahçe ancak yapamadı çünkü hücumdaki enerjileri düşüktü…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …