Güncel Haberler

RESMİ: Asvel’den Knight Takviyesi Geldi (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden biri olan Fransa Betclic ELITE Pro A‘nın son şampiyonu LDLC Asvel Villeurbanne, guard rotasyonunu tanıdık bir isimle güçlendirdi.

Fransız ekibi Lighty’nin sakatlığının ardından tecrübeli skorer Marcos Knight ile sözleşme imzaladığını duyurdu. Birleşik Amerikalı oyuncu son olarak geçen sezon Monaco forması giymiş, daha önce de ülkemizde Afyon formasını terletmişti.

1.88 metre boyunda olan 32 yaşındaki Knight, geçen sezon Monaco ile Pro A’da 34 maçta 23.3 dakika sahada kalırken 11.3 sayı, %34.2 3sayı, 3.4 ribaund, 2.3 asist, 1.4 top çalma ve EuroCup’da gelen şampiyonluğa da ortalama 26.8 dakika süre alarak 13.5 sayı, %27.9 3sayı, 5.5 ribaund, 2.8 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Knight skorer özellikleri ile ön plana çıkan, dribbling üstünden kendi skorunu üretebilen ve açık alanda da çok etkili bir isim. Savunmada çaldığı toplarla takımını hızlı hücumlara çıkarabilen, tam sahada organizasyon becerisi de iyi olan bir guard. Ancak tabiki onun için bir organizatör demek yanlış olur, tam bir bitirici. 2 numarada 1.88 metre boyuyla dezavantajlar yaşasa da güçlü fiziği ile bunu kapatabiliyor. Ama tabi şunu da belirtmek lazım Lighty’den farklı bir oyuncu. Knight savunmada onun gibi 2-3 numaraları savunabilecek noktada değil, tabi skorer özellikleri açısından da Lighty’den daha iyi durumda kesinlikle.

Asvel’in elinde Okobo ve Jones gibi iki formda, yetenekli guard varken Lighty’nin sakatlığı sonrası ben daha çok 2-3 numarada görev alabilecek bir isim isterdim ancak sezonun ortasında, sınırlı oyuncu marketinde elbette seçenekleri az. Knight da en azından skorer kimliği ile Jones-Okobo ikilisinin dakikalarını dengeleyip, kritik anlarda tecrübesini ve soğukkanlığını ortaya koyarak takıma liderlik edebilir. Tabi Euroleague sertliğine alışması için de bir adaptasyon süreci gerekecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …