Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe Beko – Olimpia Milano

Turkish Airlines Euroleague 9. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, güçlü rakibi Olimpia Milano‘yu Ülker Spor Salonu’nda konuk edecek.

Gelin birlikte bu zorlu maç öncesi takımların durumlarını, kritik eşleşmeyi ve galibiyetin anahtalarını analiz edelim, maçın havasına girmeye başlayalım. Keyifli okumalar.

Takımların Durumları:

8 maçından 3 tanesini kazanabilen temsilcimiz Fenerbahçe Beko, 8 maçından 7 tanesini kazanan ve liderlik koltuğunda oturan Olimpia Milano’yu konuk edecek. Bu maçın Melli ve Datome için özel bir anlamı olduğunun altını çizmek lazım. Melli, 2 sezon oynadığı ve 2018’de finalde boy gösterdiği eski takımına karşı sahada olacak. Datome işler daha da farklı boyutta, tam 5 sezon formasını giydiği ve 2017’de Euroleague kupasını kaldırdığı takımına karşı forma giyecek.

Milano’da Shavon Shields (12.5 sayı) skor yükünü çeken isim konumunda ve Devon Hall (10.5 sayı) ile Melli (9.1 sayı) de ona destek olan isimler. Temsilcimizde ise Jan Vesely (12.9 sayı) en skorer isimken, Nando De Colo (11.8 sayı) ve Devin Booker (9.3 sayı) onu takip eden isimler.

Kritik Eşleşme:

Fenerbahçe ile Milano’nun karşılaşması demek bir kez daha iki yıldız uzun, Jan Vesely ile Kyle Hines‘ın kapışmasını izleme şansı bulacağız anlamına geliyor. Vesely maça çok formda geliyor, Çek yıldız son 3 maçta 18.3 sayı, 8.0 ribaund, 2.3 asist, 22.7 verimlilik puanı ortalamlrı yakalamış durumda. Euroleague tarihinin en iyi savunmacılarından biri olan Hines karşısında patlayıcılığına ve atletizmine fazlasıyla ihtiyacı olacak. 2 kez Euroleague’de sezonun en iyi savunmacısı seçilen Hines, aynı zamanda boyalı alanda iyi bir skorer ve tam sahayı bir guard gibi koşabilen özel bir uzun. Bu sezon süre aldığı 8 maçta 7.6 sayı, 5.3 ribaund, 2.1 asist ortalamalarıyla katkı verdi. Daha önce bir çok kez karşılaşmış olan iki yıldız uzun, birbirlerinin zayıf ve güçlü noktalarını çok iyi bildikleri için gerçekten heyecan verici bir eşleşme olacak.

Galibiyetin Anahtarları:

Sarı lacivertliler bu sezon maç başına 74.6 sayı üretebiliyorlar ama son maçta CSKA deplasmanında 91 sayı ürettiklerini hatırlatalım. O maçta 11-20 ile 3 sayı isabeti bulurken, 22 asist yapıp sadece 10 top kaybı ile çok verimli hücum etmişti temsilcimiz. İşte bu efektif oyuna ve pas trafiğine Milano karşısında ihtiyaçları olacak. Ancak CSKA karşısında gelen galibiyette bir sıkıntılı nokta vardı ki o da verilen 18 hücum ribaunduydu ki temsilcimiz bu sezon rakiplerine ortalama 12 hücum ribaundu veriyor. Milano karşısında da önce rakipleri box etmek ve ikinci şans sayılarına izin vermemek önemli olacak.

Milano maç başına sadece 71 sayıya izin veren, rakipleri %50 2 sayı ve %29.2 3 sayı yüzdelerinde tutabilen, komple bir savunma takımı. Bu maçta da Fenerbahçe’yi yay gerisinden düşük yüzdede tutmak onlar adına önemli noktalardan biri olacak. Temsilcimizin De Colo, Guduric ve Melih gibi şutörlerini yavaşlatmak, durdurmak zorundalar. Milano 17.9 asist ortalamasıyla bu alanda ligin en iyi 3. takımı konumunda ki topun değerini de çok iyi biliyorlar, top kaybı başına 1.64 asist yapıyorlar. Delaney’nin yokluğunda eğer Rodriguez ile Hall tempoyu kontrol altında tutup, Fenerbahçe’nin evinde koşmasına izin vermezlerse galibiyet yolunda önemli bir adım atarlar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …