Güncel Haberler

Analiz: Efes, Alba’yı Deplasmanda Farklı Geçti

Turkish Airlines Euroleague 9. hafta mücadelesine temsilcimiz Anadolu Efes konuk olduğu Alba Berlin‘i 63-90’lık skorla farklı geçti ve beklenen reaksiyonu gösterdi.

Bu sonuçla Anadolu Efes‘in derecesi 3-6 olurken 15. sırada yer aldı. Alba ise yine 3-6 ve averajla 16. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes’de Vasilije Micic 19 sayı, 4-7 3sayı, 4 rbaund, 9 asist, 4 top çalma ile yıldızlaşırken, Krunoslav Simon 18 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 3 top çalma ve Tibor Pleiss 16 sayı, 8 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Alba cephesinde ise Oscar Da Silva 13 sayı, 2 ribaund ile yegane çift haneli skor üreten isim olurken, Maodo Lo 9 sayı, 5 asist ve Marcus Eriksson, Luke Sikma ve Ben Lammers üçlüsü ise 8’er sayı ürettiler.

EDİTÖR YORUMU:

Lacvivert beyazlılar savunmada beklenen agresiflik ve sertlikte başlayamadı maça. Hücumda istediklerimi kısmen de olsa aldık ama bu yeterli olmadı ve ilk bölümde Alba’nın öne geçmesine engel olmadık, ilk 5 dakikada tam 14 sayı gördük potamıza. Çeyreğin ikinci kısmında Micic’in kenardan oyuna, özellikle hücuma getirdiği enerji ve yine kenardan gelen Micic’i verimli kullanmamız sayesinde oyunun kontrolünü el geçirerek bir adım öne geçmeyi başardık. Çeyreğin son bölümünde Alman ekibi Blatt liderliğinde hücumda rahat üretti ve ilk 10 dakikayı 20-19 geride kapattık. İkinci çeyreğe ise Micic fırtınası ile başladık. MVP ruhunu yeniden kazanmış görünen Micic liderliğinde 25-33 ile öne fırlamayı başardık. Hücumdaki arzulu ve agresif oyunumuz savunmadaki sertliğimizi de arttırdı, bu sayede farkı ilk kez çift hanelere çıkardık ve soyunma odasına 35-51 gibi net bir üstünlükle girdik.

İkinci yarıya Larkin’in de Micic’e eşlik etmesiyle keyifli başlayan temsilcimiz, Alba’nın üretkenliğine karşı atarak cevp verdi farkı korudu. Sonrasında savunmada tekrar vidaları sıktık ve hücumda devam eden verimli oyunumuz sayısınde farkı daha da açarak 23 sayılara çıkardık ki son 10 dakikaya da 47-70 ile önde girdik zaten. Son çeyrekte ise Alba, Lo ve Da Silva liderliğinde geri dönüş çabalarında bulunsa da bunlar temsilcimizin istekli ve agresif basketbolu karşısında cılız kaldı, karşılaşmayı 63-90 gibi dominant bir skorla önde tamamlamayı başardık.

Micic’in üstündeki ölü toprağını tamamen üstünden atması ve Simon’un da tamamen sağlığına kavuşup eski verimli, çok yönlü günlerine dönmesiyle beraber hücumda ritimini yeniden buldu Efes. Her ne kadar Larkin halen tam olarak işin içine girememiş olsa da geçen sezon onun sakat olduğu uzun dönemde takımı sırtlayan Micic-Simon ikilisinin formlarına kavuşmaları, Beaubois ile Bryant’ın da onları desteklemesiyle Efes eski günlerine yakın olduğunun sinyallerini verdi. Ama tabi son dönemde alınan galibiyetlerin Zalgiris ve Alba gibi zayıf ekiplere karşı olduğunu unutmayalım, asıl sınav haftaya çift maç programında içerde oynayacakları Olympiakos ve Monaco maçlarında verilecek!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …