Güncel Haberler

RESMİ: Telekom, Clemmons’u Kadrosuna Kattı (Analiz)

Ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Türk Telekom, guard rotasyonunu güçlendirdi.

Sezona Sassari forması ile başlamış olan Antony Clemmons ile sezona konuna kadar anlaştıklarını duyurdular.

1.86 metre boyunda olan 27 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu, Serie A’da 6 maçta ortalama 25.5 dakika süre alırken 10.2 sayuı, %34.5 3sayı, 2.8 ribaund, 2.5 asist ve BCL’de ise 3 maçta ortalama 29.7 dakika sahada kalırken 12.3 sayı, %54.5 3sayı, 1.7 ribaund, 4.0 asist, 2.3 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Kazakistan pasaportu da bulunan ve Astana, Monaco, geçen sezon da Igokea formaları ile hep dikkatleri çeken bir performans sergileyen Clemmons’un ana özellikleri; sürati atletizmi ve deliciliği. Her ne kadar fiziğinin de etkisiyle 1 numara gibi oynasa da aslında takımına skor anlamında liderlik edebilecek önemli bir bitirici. Ayrıca işin savunma tarafında da sırıtmayan bir isim ki Monaco gibi önemli bir takımda hem EuroCup hem de Pro A sahnesinde aldığı 23-25 dakika gibi istikrarlı süreler de onun kalitesini gösteriyor.

Telekom’un özellikle EuroCup sahnesinde çok zorlandığını biliyoruz. Perez hem oyun kurucu hem skorer görevi için yetersiz kalırken Ennis de ağır sakatlığı halen atlatamadı, henüz hazır değil. Harrison’dan da bir çok maçta beklenen katkının gelmemesi koç Gören’in hücumdaki seçeneklerini epey kısıtlamış durumda. Clemmons, hem kendisi için hem de arkadaşları için yaratabilen bir oyuncu olması nedeniyle Telekom’un benimsediği yarı sahada basketbolunda da faydalı olabilecek bir isim. Hücumda takıma enerji getirip hem dış şut hem de penetre tehditiyle Telekom’un skor potansiyelini yukarı çekeceğini düşünüyorum. Alternatif guard ve skor opsiyonu olarak gayet doğru bir hamle oldu Ankara temsilcisi adına.


Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …