Güncel Haberler

FLAŞ: Navarro Doğruladı, Barça ile Marc Gasol Görüşüyor! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in son finalisti ve İspanya Liga Endesa‘nın son şampiyonu olan FC Barcelona, flaş bir transfere imza atmak için kolları sıvadı.

Ağabeyi Pau Gasol’ün izinden giderek kariyerini Avrupa’da sürdürmek isteyen Marc Gasol ile görüşmeler yaptıkları takım menarj, Juan Carlos Navarro tarafından doğrulanmış durumda. Tecrübeli basketbol adamı ülkesinin yerel medya kurulularından EFE’ye verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

Görüşmeler sürüyor ancak anlaşma yok. Henüz kendisinden olumsuz bir yanıt da almış değiliz. İlgimiz olduğunun bilincinde ve son kararı kendisi verecek. Onu takıma katmak istediğimi inkar etmeyeceğim.

EFE

Aslında taraflar arasındaki yakınlaşma Mayıs ayından bu yana devam ediyor. Önce Gasol’ün İspanya 2. Ligi’nde sahiplerinden olduğu Girona’da oynayacağı ileri sürülmüş ama bu durum gerçekleşmemişti.

36 yaşındaki milli uzun geçen sezon NBA sahnesinde Lakers forması ile 52 maçta görev alırken 5.0 sayı, 4.1 ribaund, 2.1 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Tecrübeli yıldızın halen fazla kiloları ile başı dertte olsa da hantal gösteren fiziğine rağmen ikili oyun savunmasında kısaların karşısında kalabilmesi, ciddi bir blok tehditine sahip olması ve ribaundlardaki tecrübesi artı pozisyon bilgisi ile halen NBA sahnesinde bile çok değerli bir yedek uzun. Tabi onun önemli özelliklerinden biri de dış şu tehditinin olması, hatta neredeyse bir 3 numara kadar iyi yüzdeyle üçlük kullanıyor olması. Ayrıca dribbling yapabilmesi ve çok üst düzeyde olan saha görüşü ve pas yeteneğiyle gerçekten çok özel bir uzun.

Öncelikle ağabeyi gibi uzun süren bir sakatlık döneminden gelmeyecek, hazır durumda ve Lakers’da da önemli süreler almıştı özellikle Davis’in sakat olduğu maçlarda. Bu nedenle de Pau’dan daha fazla katkı verip, daha net işlere imza atacağı kesin Euroleague sahnesinde. Davies’in mobil bir uzun olduğunu ve onun da dış şut tehditini her geçen gün geliştirdiğini, Sertaç’ın sakatlık sonrası takıma hızlıca adapte olup savunma ve ribaundlara önemli katkı verdiğini düşündüğümüzde, eğer bu transferi de gerçekleştirirlerse gerçekten pota altında çok kaliteli ve durdurulması güç bir takım olacaklarını, yine şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olacaklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …